Καθαρίζουμε τις πατάτες αφαιρώντας τη φλούδα και τις ξεπλένουμε με νερό. Τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.
Περιχύνουμε τις πατάτες με το λιωμένο φρέσκο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, αδειάζουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Τις βάζουμε να ψηθούν άλλα 10 λεπτά, για να λιώσει η παρμεζάνα.
Μαρινάδα για τις πιο μελωμένες και μαλακές πατάτες φούρνου
Πατάτες: Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε μια λαχταριστή συνταγή για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Δείτε πώς να φτιάξετε την πιο τέλεια μαρινάδα για πατάτες φούρνου που γίνονται μελωμένες και μαλακές και λιώνουν στο στόμα.
Ιδανικές για συνοδευτικό σε επίσημα και καθημερινά τραπέζια. Παράλληλα, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για μυρωδάτες baby πατάτες
Υλικά
Λεμόνι χυμό 3 κ.
Μέλι 3 κουταλιές
Μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο μισό ποτηράκι του κρασιού
Κάρι 1 κ.γ.
Σκόρδο Μερικές σκελίδες (ή σκόνη)
Πάπρικα γλυκιά κατά βούληση
Ρίγανη κατά βούληση
Αλάτι κατά βούληση
Πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ λιώνουμε το μέλι σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε το κάρι, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με αλάτι και σκόρδο τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τις πατάτες στο μείγμα με το μέλι που έχουμε φτιάξει. Στο τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο.
Ψήνουμε τις πατάτες στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα, για περίπου 2 ώρες, μέχρι να ροδίσουν.