Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τηγανίτες με μέλι και κανέλα που θα εξαφανιστούν στο πι και φι

Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι...

15 Φεβρουαρίου 2021 13:12
Τηγανίτες με μέλι και κανέλα που θα εξαφανιστούν στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τηγανίτες: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για τηγανίτες με μέλι και κανέλα που θα σας τρέχουν τα σάλια. Δοκιμάστε τη τέλεια συνταγή και σίγουρα θα ξετρελαθείτε. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για τηγανίτες Κέρκυρας, έτοιμες σε χρόνο ρεκόρ.

Υλικά:

  • 3/4 κούπας αλεύρι,
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν,
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη ,
  • 1/2 κούπα νερό,
  • λίγο αλάτι!

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νεράκι ακόμα μέχρι να χυλώσει το μίγμα.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελάχιστο λάδι και το θερμαίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο λάδι χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
  • Μόλις οι τηγανίτες σκουρύνουν, τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
  • Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σημειώσεις: Συνοδεύουμε τις τηγανίτες με κανέλα, ζάχαρη και μέλι.

Αφράτες τηγανίτες με ζάχαρη... μια συνταγή από τα παλιά!

Τηγανίτες: To Athensmagazine.gr κάνει ένα throwback στα παιδικά σας χρόνια και σας παρουσιάζει τις τηγανίτες με ζάχαρη που μας έφτιαχνε η γιαγιά όταν είμασταν παιδιά. Μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή που αξίζει να ξαναθυμηθείτε. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για παραδοσιακές τηγανίτες Βαρδουσίων!

Τηγανίτες: Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Λάδι τηγανίσματος

Συνταγή για τηγανίτες με ζάχαρη

Τηγανίτες: Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Τα ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά νερό και ζυμώνουμε.
  • Όταν η ζύμη είναι σχεδόν έτοιμη -να μοιάζει με χυλό- ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε λίγο ακόμα το μείγμα και το πλάθουμε σε μπάλες.
  • Πιέζουμε τις μπάλες στο κέντρο με τα χέρια αφήνοντας πιο παχύ το εξωτερικό μέρος της κάθε μπάλας.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες.
  • Όταν ροδίσουν, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share