Κέικ: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα σας βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση, ιδανικό φαγητό τόσο για το μεσημέρι όσο και για το βράδυ. Είναι μια πανεύκολη συνταγή που φτιάχνετε στο τσακ μπαμ και σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για λεοπάρ κέικ που θα εντυπωσιάσει τους πάντες στο τραπέζι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να «αφρατέψει» και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι.
Τέλος προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κεικ μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει καλά.
Μπορειτε να τα κανετε και σαν σαν αλμυρά cupcakes τα εκανα και βγήκαν τέλεια!!!!Θέλουν γύρω στο μισάωρο ψήσιμο!!!
Λαχταριστό και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και ελαιόλαδο. Λιχουδιά από τις λίγες. Εύκολη και γρήγορη συνταγή με απλά υλικά. Ιδανικό για brunch, συνοδεύει τέλεια τον καφέ σας ή το ποτό σας. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια τέλεια συνταγή για τυλιχτή φέτα σε φύλλο κρούστας με σάλτσα μελιού
Για το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και ελαιόλαδο, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ 24×10εκ ή φόρμα μικρή μιας χρήσεως 23εκ.
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τα αυγά και με σύρμα ή μίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν για 1-2’.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των υγρών υλικών.
Σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε να ενωθούν και στο τέλος ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας και αν θέλετε λίγο πιπέρι.
Αδειάζουμε το κέικ στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια του.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ºC στην μεσαία σχάρα για περίπου 45’ μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει.
Αφήνουμε να σταθεί στην φόρμα για 10’ και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Απολαύστε το με ελληνικό καφέ, σαν σνακ με σαλάτα ή συνοδεύστε το brunch του σαββατοκύριακου. Είναι φανταστικό!
Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε σουσάμι ή μαυροσίσαμο την επιφάνεια του κέικ.
Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη του κέικ ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, ψητή πιπεριά, λουκάνικο ψιλοκομμένο ή ότι υλικό αγαπάτε.