Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τα αυγά όπως δεν τα έχεις ξαναδοκιμάσει - Μοναδική συνταγή

Μια πρωτότυπη και λαχταριστή συνταγή

11 Φεβρουαρίου 2021 11:52
Τα αυγά όπως δεν τα έχεις ξαναδοκιμάσει - Μοναδική συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αυγά είναι χορταστικά, πρωτεϊνούχα, γεμάτα με βιταμίνη Β12, μεταξύ άλλων, και τόσο ευέλικτα! Μπορείς να τα κάνεις τηγανητά, βραστά, ποσέ, μελάτα, scrambled και ομελέτα! Η μοναδική αυτή συνταγή με αυγά που ακολουθεί είναι ινδικό πιάτο με υλικά που χρησιμοποιούνται πολύ στην ελληνική κουζίνα! Παράλληλα, σας προτείνουμε να διαβάσετε ποιος είναι ο υγιεινός τρόπος να τρώτε τα αυγά σας.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ κύμινο
  • 1/4 κ.γ κουρκουμά
  • 150 γρ. κόκκινες φακές
  • 1 κονσέρβα ντομάτα
  • Κύβο λαχανικών
  • 400 γρ. ρεβύθια μαγειρεμένα

Λαχταριστή συνταγή για αυγά

Εκτέλεση

  • Ψεκάζουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά για 1 περίπου λεπτό.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τις φακές, αφού τις ξεπλύνουμε καλά, και τον κύβο.
  • Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
  • Προσθέτουμε τα ρεβύθια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Με μια ξύλινη κουτάλα, ανοίγουμε 4 «τρύπες» στο μείγμα και σπάμε τα αυγά.
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 ακόμη λεπτά ή μέχρι να «σφίξουν» τα αυγά.

Κιμάς με αυγά: Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για αυγά με κιμά, που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Πρόκειται για μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή στο «τσακ μπαμ». Παράλληλα, δοκιμάστε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για λαχταριστό ρολό κιμά με τυρί και μπέικον.

Υλικά

  • 200 γρ. κιμάς που μου περίσσεψε
  • 2 αυγά
  • 1/2 κ.γλ. σπετσέρικο
  • Λίγη σκόνη σκόρδου
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Κιμάς με αυγά μια λαχταριστή συνταγή

Εκτέλεση

  • Βάζω τον κιμά που μου περίσσεψε σε ένα τηγανάκι με καπάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε να πάρει μία καλή βράση.
  • Αφού πάρει τη βάση, σπάμε τα αυγά μέσα στον κιμά, προσεκτικά να μη μας σπάσουν.
  • Κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Μέχρι να γίνουν τα αυγά.
  • Όταν είναι έτοιμα, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και απολαμβάνουμε με μπόλικο ψωμάκι!

Πηγή: cookpad.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share