Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Δε θα το πιστεύετε: Φανταστικό κέικ με ζαχαρούχο και μόνο 4 υλικά!

Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι

10 Φεβρουαρίου 2021 12:26
Δε θα το πιστεύετε: Φανταστικό κέικ με ζαχαρούχο και μόνο 4 υλικά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κέικ: Το Athensmagazine.gr σάς βρήκε μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για κέικ με ζαχαρούχο γάλα και μόνο τέσσερα υλικά, που θα σας ξετρελάνει. Μια συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά. Παράλληλα, δείτε και πώς θα φτιάξετε την τέλεια πραλίνα με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 4 αυγά
  • 150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 3 βανίλιες προαιρετικά

Συνταγή για κέικ με ζαχαρούχο γάλα και μόνο 4 υλικά

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αβγά ένα ένα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τις βανίλιες.
  • Τέλος, το αλεύρι
  • Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς, στον αέρα ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός.
  • Εάν δεν σας αρέσει η γεύση από το ζαχαρούχο, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Πηγή: daddy-cool.gr

Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Υλικά συνταγής:

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1 + ½ κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 + ½ κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. κουβερτούρα

Συνταγή για κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζουμε ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’ αυτό κάντε το πάνω από το μπολ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας.
  • Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα. Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share