Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Εύκολη τυρόπιτα με μπαγιάτικο ψωμί χωρίς φύλλο

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

10 Φεβρουαρίου 2021 08:48
Εύκολη τυρόπιτα με μπαγιάτικο ψωμί χωρίς φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τυρόπιτα: Σας έχει περισσέψει ψωμί και δεν θέλετε να το πετάξετε; Σας έχουμε συνταγή για εύκολη τυρόπιτα από μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς φύλλο, με γιαούρτι, φέτα και μυζήθρα που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια. Παράλληλα εκτός από αυτή την τυρόπιτα χωρίς φύλλο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια λαχταριστή συνταγή για τυρόπιτα με αλεύρι καλαμποκιού έτοιμη στο τσακ μπαμ.

Υλικά

  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
  • Αυγά 5
  • Γιαούρτι 200 γραμμάρια στραγγιστό
  • Ηλιέλαιο 1 ποτηράκι του κρασιού
  • Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μπαγιάτικο ψωμί 500 γρ σε ψίχουλα
  • Μυζήθρα 1 χούφτα
  • Πιπέρι 1 πρέζα
  • Φέτα 300 γραμμάρια χοντροκομμένη
  • Κεφαλοτύρι λίγο

Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε μία εύκολη τυρόπιτα από μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς φύλλο, με γιαούρτι, φέτα και μυζήθρα. Γίνεται πεντανόστιμη και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες! Δοκιμάστε την ένα απόγευμα και θα δείτε πόσο θα την λατρέψει όλη η οικογένεια, και ειδικά τα παιδάκια σας!

Συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο με μπαγιάτικο ψωμί

Εκτέλεση

  • Στο δυνατό του φούρνου έβαλα ένα ταψάκι 32αρι με τρεις κουταλιές σούπας ελαιόλαδο να κάψει.
  • Στο μεταξύ σε ένα μπολ με αυτή την σειρά χτύπησα τα αυγά, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το μπέκιν, το μπαγιάτικο ψωμί σε ψίχουλα, την μυζήθρα, μία πρέζα πιπέρι, και την φέτα χοντροκομμένη.
  • Έβγαλα το ταψάκι από το φούρνο έριξα το μείγμα μέσα και άρχισε να τσιρίζει ως συνήθως στο καυτό λάδι.
  • Το έστρωσα, έριξα και από πάνω λίγο κεφαλοτύρι και το έβαλα στο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθεί για μισή ωρίτσα.

Πηγή: daddy-cool.gr

Τυρόπιτα μετσοβίτικη... του ονείρου με 5 υλικά

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250-300ml νερό (ανάλογα με το αλεύρι)
  • 250γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο πρόβειο λιωμένο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή μίγμα τους μισό-μισό
  • 1 πρέζα αλάτι

Τυρόπιτα μετσοβίτικη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μικρή λεκάνη βάζετε το αλεύρι, σταδιακά προσθέτετε νερό και ζυμώνετε δυνατά με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη.
  • Απλώνετε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ρηχό σκεύος για να πάρει το σχήμα του, φροντίζοντας το πάχος της να μην ξεπερνάει τα 2εκ.
  • Από πάνω σκορπίζετε τη φέτα να πάει παντού.
  • Ραντίζετε με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο ή το μίγμα τους.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις.
  • Πιάνετε τη μία γωνία και τη φέρνετε στο κέντρο της ζύμης, δημιουργώντας ένα τρίγωνο με την κορυφή του στο κέντρο της ζύμης.
  • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες 3 γωνίες σχηματίζοντας ένα νέο τετράγωνο και φροντίζετε τελικά η ζύμη να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
  • Ζυμώνετε με δύναμη και απλώνετε ξανά τη ζύμη με τον ίδιο τρόπο όπως προηγουμένως στο τετράγωνο σκεύος, ραντίζοντας και πάλι με βούτυρο ή ελαιόλαδο.
  • Φέρνετε και πάλι τις γωνίες στο κέντρο, δημιουργώντας ένα νέο τετράγωνο και ραντίζετε με βούτυρο ή ελαιόλαδο ή μίγμα τους και ζυμώνετε.
  • Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ακόμη δύο φορές (συνολικά 4 νέα τετράγωνα, 4 ζυμώματα, 4 λαδώματα).
  • Την τελευταία φορά, αφού δημιουργηθεί το νέο τετράγωνο, μεταφέρετε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένο ταψί, πιέζετε ελαφρά με τα δάχτυλα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του και ραντίζετε με βούτυρο ή ελαιόλαδο.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, να ψηθεί μέχρι το κέντρο και να γίνει τραγανή.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share