Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τυρόπιτα ονειρεμένη με αλεύρι καλαμποκιού

Υπέροχη συνταγή

9 Φεβρουαρίου 2021 18:52
Τυρόπιτα ονειρεμένη με αλεύρι καλαμποκιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε για μια συνταγή, η οποία θα μπορούσε να συνιστά ένα ιδανικό σνακ; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε μια τυρόπιτα… από τα πιο τρελά σας όνειρα, που φτιάχνεται με αλεύρι από καλαμπόκι.

Αν, πάντως, προτιμάτε μια γλυκιά συνταγή, σας προτείνουμε ένα εκπληκτικό κέικ πορτοκάλι.

Τυρόπιτα με αλεύρι καλαμποκιού

Υλικά

  • 400 γρ. Αλεύρι καλαμποκιού
  • 1 λίτρο νερό
  • 1/2 κιλό τρίμμα φέτας
  • 150 γρ. Ελαιόλαδο
  • Φρέσκο δυόσμο
  • Ρίγανη και θυμάρι (κατα βούληση)
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό με το αλάτι σε μία κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε το αλεύρι καλαμποκιού και φτιάχνουμε έτσι έναν πυκνό χυλό
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά
  • Ακολουθούν τα υπόλοιπα υλικά τα οποία ανακατεύουμε καλά στον χυλό
  • Λαδώνουμε κ αλευρώνουμε ένα ταψί ή 2 μικρές φόρμες και τοποθετούμε εκεί τον χυλό μας. Αν θέλουμε, λαδώνουμε λίγο και από πάνω
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να ροδίσει

Τυρόπιτα... κολασμένη με πιπεριές Φλωρίνης

Θέλετε να φτιάξετε μια τυρόπιτα διαφορετική από τις υπόλοιπες, απολαμβάνοντάς την ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή με πιπεριές Φλωρίνης, που θα σας τρελάνει.

Τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο
  • 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • Λάδι
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα γάλα

Εκτέλεση

  • Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε την φέτα, το ανθότυρο και την κεφαλογραβιέρα -όλα σε τρίμματα- και την πιπεριά σε κομματάκια.
  • Προσθέτουμε ακόμα το πιπέρι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο αλείφουμε με λάδι κι από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
  • Ρίχνουμε σταγόνες λαδιού στο τσαλακωμένο φύλο και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος με τα τυριά.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
  • Τυλίγουμε τις γωνίες προς τα μέσα και λαδώνουμε το πάνω μέρος του τελευταίου φύλλου και ρίχνουμε στο τέλος λίγες σταγόνες νερό για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
  • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  • Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα πάνω από τα φύλλα.
  • Την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share