Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λαχταριστά κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

8 Φεβρουαρίου 2021 12:26
Λαχταριστά κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κεφτεδάκια: Υπέροχη συνταγή για αρωματικά κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι! Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά, φτιάξτε τη και εισπράξτε συγχαρητήρια. Είναι μια πανεύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για κεφτεδάκια στα κάρβουνα που σίγουρα θα τρέχουν τα σάλια σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 700 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 αυγά
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 4 κ.σ. τριμμένη ντομάτα
  • 1 φλ. φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ξύδι για το πλάσιμο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • πατάτες για το σερβίρισμα

Συνταγή για κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι

Για την κρύα σάλτσα ντομάτας

  • 500 γραμ. τριμμένες ντομάτες
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • στραγγιστό γιαούρτι για το σεβίρισμα

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια

  • Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι, βάζοντας στο μπλέντερ το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι. Τα αλέθουμε.
  • Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και τον περιχύνουμε με τα πολτοποιημένα λαχανικά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σκεπασμένο στο ψυγείο.
  • Βρέχουμε τα χέρια με ξύδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν.
  • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
  • Τα σερβίρουμε με κρύα σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και τηγανητές πατάτες.

Για την κρύα σάλτσα ντομάτας

Ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και παγώνουμε λίγο στο ψυγείο.

Πηγή: argiro.gr

Κεφτεδάκια με πατάτες στη λαδόκολλα σκέτη κόλαση!

Κεφτεδάκια στη λαδόκολλα: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες στη λαδόκολλα. Ο κιμάς μοσχαρίσιος ως επί το πλείστον, αλλά και ανάμεικτος με χοιρινό κιμά ή και πρόβειο μεταμορφώνεται και μαζί και με άλλα συστατικά και μπαχαρικά μας δίνει αξιοζήλευτα πιάτα.

Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου σαν τηγανητά.

Υλικά

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά,
  • 400 γρ, κιμά χοιρινό,
  • 5-6 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον,
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα,
  • 1 κουταλιά οξύμελο,
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 6-7 μικρά ντοματίνια ψιλοκομμένα,
  • μια πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη,
  • 1- 2 αυγά,
  • 100 γρ, ρεγγάτο τριμμένο,
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί (ένα κρασί καλής ποιότητας… εγώ χρησιμοποιώ μοσχοφίλερο),
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,
  • φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης,
  • αλάτι,
  • πιπέρι και
  • ελαιόλαδο

Κεφτεδάκια στη λαδόκολλα: Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τους δυο κιμάδες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το οξύμελο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι ,το σκόρδο, την πιπεριά, τα ντοματίνια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες

Μετά από μισή ώρα

  • Στη συνέχεια βγάζουμε το μπολ με το μείγμα των δύο κιμάδων από το ψυγείο.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τις φέτες το μπαγιάτικο ψωμί και ρίχνουμε πάνω τους το κρασί.
  • Τις στύβουμε πολύ καλά και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τους κιμάδες.
  • Ρίχνουμε και το κρασί που έμεινε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγγάτο, το μπέικον τα αυγά ,τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Στρώνουμε λαδόκολα ή αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα
  • Καθαρίζουμε 3- 4 μέτριες πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα ανάμεσα από τους κεφτέδες.
  • Στην άκρη της λαμαρίνας βάζουμε και 2 -3 πιπεριές κέρατο.
  • Ψήνουμε στους 220ο αέρα και γκρίλ για 45 λεπτά περίπου.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share