Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Απολαυστικές αφράτες βάφλες χωρίς βαφλιέρα

Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή

4 Φεβρουαρίου 2021 14:20
Απολαυστικές αφράτες βάφλες χωρίς βαφλιέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Σαββατοκύριακο περνάμε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μας και ένας τέλειος τρόπος για να απασχοληθούμε μαζί με τα παιδιά είναι η μαγειρική! Φυσικά, ξεκινάμε από απλά πράγματα. Και οι βάφλες χωρίς βαφλιέρα είναι μια ιδανική συνταγή για να φτιάξετε οικογενειακώς!

Τις αγαπάνε μικροί και μεγάλοι και μπορούμε να τις απολαύσουμε είτε με αλμυρά είτε με γλυκά toppings, αν και ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι με σιρόπι σφενδάμου ή σοκολάτα!

Οι συγκεκριμένες βάφλες, εάν δεν έχεις βαφλιέρα, δεν θα έχουν φυσικά την εμφάνιση που έχεις συνηθίσει, αλλά θα είναι τόσο αφράτες και τόσο νόστιμες που δεν θα έχει σημασία! Παράλληλα σας προτείνουμε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατένιο μπολάκι fererro που θα σας ξετρελάνει.

Τα υλικά για τις βάφλες χωρίς βαφλιέρα:

  • Λίγο βούτυρο (ιδανικά 50-60 γραμμάρια)
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2-3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 125 ml γάλα
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

Αφράτες βάφλες χωρίς βαφλιέρα

Πώς θα το φτιάξεις;

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν και το αλεύρι.
  • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και προχωράμε στη συνταγή μας.
  • Αλείφουμε ένα αντικολλητικό σκεύος με λίγο βούτυρο.
  • Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι απ’ το μείγμα.
  • Αφήνουμε να ψηθεί απ’ τη μια πλευρά για 4 λεπτά κι ακόμα 4 απ’ την άλλη. Προσοχή στο πώς τις γυρίζουμε να μην τις πλατσουκώσουμε γιατί θα μοιάζουν μετά με pancakes.
  • Απολαμβάνουμε το topping της επιλογής μας!

Πηγή: ipop.gr

Σοκολατένια μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας

Μπισκότα: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε αυτή την λαχταριστή συνταγή για σοκολατένια μπισκότα που θα σας ξετρελάνουν. Μια πανεύκολη συνταγή για να τα φτιάξετε στο τσακ μπαμ και να τα συνοδεύσετε με τον καφέ σας το πρωί. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και μια συνταγή για πεντανόστιμο προφιτερόλ.

Υλικά συνταγής

  • 180 γραμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο)
  • 30 γραμ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες (ή κομματάκια κουβερτούρας)

Σοκολατένια μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τα σοκολατένια μπισκότα, κοσκινίζοντας το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.
  • Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνα, για να ακουμπήσουμε τα σοκολατένια μπισκότα.
  • Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς C στον αέρα.
  • Με ένα κουτάλι του γλυκού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στη λαμαρίνα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα γιατί απλώνουν πολύ. Με το κουτάλι απαλά ισιώνουμε τα μπισκότα, πατώντας τα προς τα κάτω.
  • Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι λίγο μαλακά, ίσα να έχουν σφίξει. Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στη λαμαρίνα γιατί αλλιώς διαλύονται. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share