Μακαρόνια με κρέμα γάλακτος - Απλή και γρήγορη συνταγή
Θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια με αυτή τη συνταγή!
4 Φεβρουαρίου 2021 12:59
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή και πανεύκολη συνταγή. Φτιάξτε μακαρόνια με μπεσαμέλ, αλλαντικά και λίγα ακόμα υλικά. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να φάτε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για τηγανόψωμα.
Υλικά
1 πακέτο αχιβάδες εναλλακτικά πέννες ή φιογκάκια
330 ml κρέμα γάλακτος light, εναλλακτικά ό,τι έχουμε
Βράζουμε τα μακαρόνια σε φαρδιά ψηλή κατσαρόλα με μπόλικο νερό, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας αλάτι.
Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, ανάβουμε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180.
Παράλληλα, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει, και αποσύρουμε.
Έπειτα, σε ένα πυρέξ προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και αναποδογυρίζουμε το τηγάνι με το μπέικον στα μακαρόνια.
Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για περίπου 15' μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μακαρόνια πένες ογκρατέν με κιμά και κουρκουμά στη φόρμα του κέικ
Υλικά
Κιμάς 500 γραμμάρια
Κρεμμύδι μισό ψιλοκομμένο
Νερό μισό φλιτζάνι
Καρότο 2 μέτρια τριμμένα
Ζάχαρη 1 κ.γ
Κουρκουμάς 1/2 κ.γ.
Αλάτι κατά βούληση
Πιπέρι κατά βούληση
Για τις πένες
Αλάτι κατά βούληση
Κουρκουμάς 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το στήσιμο του φαγητού
Βούτυρο λίγο
Φρυγανιά λίγη τριμμένη
Κρέμα γάλακτος περίπου μισή κούπα
Μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Είναι μία εξαιρετική πρόταση για όλες τις περιστάσεις. Μπορείτε να την επιλέξετε για μια γιορτή στο σπίτι, για το παιδικό party, για ένα οικογενειακό τραπέζι ή για μία απλή καθημερινή μέρα που έχετε όρεξη για κάτι νόστιμο και πρωτότυπο. Εμείς τη δοκιμάσαμε πρόσφατα και εντυπωσιαστήκαμε.
Εκτέλεση
Στην αρχή σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε για λίγο να βράσει ο κιμάς μας.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα καρότα, τη ζάχαρη, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι.
Καβουρδίζουμε, όπως θα κάναμε στη συνταγή για μακαρόνια με κιμά.
Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε 1 κ.γ κουρκουμά μέσα στο νερό και το αλάτι.
Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε. Αλείφουμε μία φόρμα με βούτυρο και λίγο φρυγανιά.
Ρίχνουμε στη φόρμα τα μακαρόνια και στη συνέχεια τον κιμά.
Το ποτίζουμε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε το φαγητό μας στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.