Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλο με λαχανικά στο φούρνο

Η πιο νόστιμη συνταγή έτοιμη στο τσακ μπαμ

3 Φεβρουαρίου 2021 13:42
Λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλο με λαχανικά στο φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοτόπουλο: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλο με λαχανικά στο φούρνο. Μια πανεύκολη συνταγή, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε. Ωστόσο, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια τέλεια συνταγή για ένα λαχταριστό σουφλέ κοτόπουλο με πιπεριές, μανιτάρια και μπεσαμέλ.

Υλικά:

  • 10 μπουτάκια
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • Μανιτάρια
  • 15 - 20 ντοματίνια
  • 4 πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους ή ό,τι έχετε
  • Χυμό και ξύσμα από δύο λεμόνια
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σκόνη

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλο με λαχανικά στο φούρνο

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κομμάτια, εκτός από τα ντοματίνια, τα οποία βάζουμε ολόκληρα. Τα τοποθετούμε μαζί με το κοτόπουλο στο ταψί.
  • Σε ένα σέικερ βάζουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας.
  • Προσθέτουμε λίγο νεράκι, για να βράσουν οι πατάτες μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο το φαγητό για περίπου 1,40 ώρα.
  • Ο χρόνος εξαρτάται από τον κάθε φούρνο.
  • Στα τελευταία περίπου 20 λεπτά, ανοίγουμε για να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Πηγή: daddy-cool.gr

Τάρτα κοτόπουλο με γραβιέρα

Τάρτα κοτόπουλο: Μια εύκολη ζύμη για τάρτα με κοτόπουλο και γραβιέρα, που θα σας πάρει το μυαλό. Η αλμυρή αυτή τάρτα έχει υφή, αλμυρού μπισκότου βουτύρου και η γέμιση είναι τυρένια με γραβιέρα και κοτόπουλο. Φτιάξτε την όλοι. Παράλληλα, το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για τάρτα με κιμά και μανιτάρια.

Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη

  • 500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση κοτόπουλου με γραβιέρα

  • 200 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο (ψιλοκομμένο)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και τα πράσινα φύλλα τους)
  • 200 γραμ. γραβιέρα (τριμμένη)
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος light
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 γραµ. κρύο βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομματάκια)
  • λίγο σχοινόπρασο ψητά ντοματίνια για γαρνίρισμα

Συνταγή για τάρτα κοτόπουλο με γραβιέρα

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη τάρτα κοτόπουλο με γραβιέρα, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη τάρτας.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης για την τάρτα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε για λίγο, μέχρι να μαζευτούν σε μπάλα. Πατάμε με τις παλάμες να γίνει η ζύμη πλακέ.
  • Σε βουτυρωμένη μεγάλη ταρτιέρα, βάζουμε τη ζύμη. Την απλώνουμε με τα δάχτυλα ή με τη βάση ενός ποτηριού. Φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχη.
  • Ανασηκώνουμε τη ζύμη, ώστε να δημιουργήσουμε τοιχώματα. Κόβουμε ό,τι περισσεύει από το χείλος της ταρτιέρας.
  • Τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση με κοτόπουλο και γραβιέρα

  • Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Σε δυνατή φωτιά, ψήνουµε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο για 5-6΄. Αλατοπιπερώνουμε. Το βγάζουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Βάζουµε τα αυγά σε ένα µπολ, προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, την κρέμα γάλακτος light, το µοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουµε. Τα χτυπάµε µε το σύρµα να αναµειχθούν καλά.
  • Πάνω στη ζύμη τάρτας, βάζουμε το κοτόπουλο σε όλη την επιφάνεια. Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα σε όλη την επιφάνεια.
  • Τοποθετούµε την τάρτα στη µεσαία σχάρα του φούρνου και µε προσοχή ρίχνουµε λίγο λίγο το υγρό µείγµα (αυγά κρέμα). Βάζουµε εδώ κι εκεί τα κρύα κοµµάτια βουτύρου στην επιφάνεια. Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα.
  • Αφήνουµε την τάρτα να κρυώσει για 15-20 λεπτά και να σταθεροποιηθεί. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Την κόβουµε σε κοµµάτια.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share