Κέικ: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για κέικ με αφράτη ζύμη και σοκολάτα που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή ακόμα και για αρχάριους. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια τέλεια συνταγή για λεοπάρ κέικ που σίγουρα θα εντυπωσιάσετε όλους του καλεσμένους.
Για την επιφάνεια: γλυκό υποβρύχιο με γεύση μαστίχας σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί και γυαλίσει με λίγο σπορέλαιο τριμμένα καρύδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τη ζάχαρη σε ένα μπολ ,προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά, την μαγιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι και το αλεύρι σιγά σιγά να γίνει μια πολύ μαλακιά ζύμη,(μπορεί και να κολλάει λίγο)και την αφήνεται σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Βουτυρώνετε τα χέρια σας και μοιράζετε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια, ανοίγετε το ένα μπαλάκι πάνω σε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα απλώνετε μερέντα και τριμμένο καρύδι, ανοίγετε το δεύτερο μπαλάκι σκεπάζετε με αυτό το πρώτο και απλώνετε μερέντα και τριμμένο καρύδι, επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με το τρίτο μπαλάκι.
Ανοίγετε το τελευταίο μπαλάκι και σκεπάζετε από πάνω, βάζετε στο κέντρο ένα ποτήρι ή πιατάκι του καφέ και κόβετε τις άκρες ακτινωτά σε 16 κομμάτια και τα στρίβετε να κάνετε το γνωστό αστέρι.
Παίρνετε το γλυκό όπως είναι με την λαδόκολλα και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
Ψήνετε το coffee cake στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Βγάζετε το ψημένο γλυκό ,από τον φούρνο, το αλείφεται με λιωμένο βούτυρο έτσι ζεστό όπως είναι και το αφήνετε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το γλασσάρετε με την μαστίχα την σοκολάτα και πασπαλίζετε με τριμμένα καρύδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα!!!