Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ!

Οικονομική και... πεντανόστιμη συνταγή!

2 Φεβρουαρίου 2021 08:35
Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια συνταγή για αφράτη ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ. Πρόκειται για μια πίτα που είναι για όλες τις ώρες. Κατάλληλη για πρωϊνό, συνοδευτικό ή και για μεζέ με το κρασάκι σας. Ωστόσο, αν δε σας αρέσει η ζαμπονοτυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

Ζαμπονοτυρόπιτα: Υλικά και διαδικασία

Υλικά

  • 9 φύλλα κρούστας
  • 450 γρ. διάφορα τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 3 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 3 κ.σ. βιτάμ + λιωμένο βιτάμ για άλειμμα των φύλλων
  • λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βιτάμ, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη να ενσωματωθεί πλήρως.
  • Με μια κίνηση ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά), τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα, τα τυριά και το ζαμπόν.
  • Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά να ενσωματωθούν.
  • Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και τοποθετούμε 5 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο βουτυρωμένα ένα ένα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα, το στρώνουμε με σπάτουλα και προσθέτουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα και πάλι βουτυρωμένα ένα ένα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά τα επάνω φύλλα τα βουτυρώνουμε και ψήνουμε τη πίτα σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share