Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

Εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή!

2 Φεβρουαρίου 2021 07:04
Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η συνταγή για μία τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, είναι ό,τι πρέπει για τις φορές που βιάζεστε, πεινάτε ή δε βρίσκετε συνοδευτικό. Πρόκειται για μια συνταγή, απλή και γρήγορη που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για πίτσα ρολό.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, καθώς και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε την πίτα σε ένα μεσαίο ταψί και ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά της με σπάτουλα ή αν δεν έχετε, με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε για 45-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν την κόψουμε.

Τυρόπιτα... στο πι και φι με φέτα και γιαούρτι

Υλικά

  • 500 γραμμάρια έτοιμο έτοιμο φύλλο κρούστας
  • 400 γραμμάρια γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 κομμάτι 300 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Πριν το ψήσιμο:

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα

Φουσκωτή και τραγανή τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το μπέικιν ενώ χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι.
  • Επίσης, τρίβουμε μέσα το τυρί.
  • Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα ενώ ενδιάμεσα σε κάθε στρώση ραντίζουμε με την γέμιση.
  • Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ένα κουτάλι όλο το βούτυρο πάνω από την πίτα και ταρακουνάμε το ταψί να πάει παντού.
  • Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και το γάλα.
  • Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 με 40 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share