Πιπεριές γεμιστές με φέτα και ντομάτα - Θα σας τρέχουν τα σάλια!
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
30 Ιανουαρίου 2021 15:04
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε για εσάς μια πρωτότυπη και λαχταριστή συνταγή για πιπεριές γεμιστές με φέτα και ντομάτα. Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή έτοιμη στο τσακ μπαμ. Σίγουρα θα ξετρελαθείτε από τη νοστιμιά της. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο.
Υλικά (Τεμάχια: 20)
20 μέτριες πιπεριές κέρατο
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, στυμμένες και ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή (1 κουτ. γλυκού φρέσκια)
Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους.
Μ᾿ ένα μυτερό μαχαίρι, κάνουμε δυο χαρακιές κατά μήκος, σε κάθε πιπεριά, (για να φύγουν τα υγρά στο ψήσιμο).
Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, την πιπεριά, το αυγό, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας το μείγμα να πάει μέσα.
Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τις κλείνουμε με τα κοτσάνια τους.
Τις περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα για 30′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
Λαχταριστικό σουφλέ κοτόπουλο με πιπεριές, μανιτάρια και μπεσαμέλ
Σουφλέ κοτόπουλο: Σας βρήκαμε μια λαχταριστή συνταγή για παστίτσιο με κοτόπουλο αντί για κιμά και με πιπεριές, μανιτάρια και μπεσαμέλ. Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας ξετρελάνει και θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά. Επίσης εκτός από αυτή την συνταγή το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο.