Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

Μεγάλη Προσοχή: Το ένοχο μυστικό της κανέλας που ελάχιστοι γνωρίζουν

Μάθετε ποιο είναι και δώστε βάση γιατί μπορεί να κινδυνεύσετε

28 Ιανουαρίου 2021 14:12
Μεγάλη Προσοχή: Το ένοχο μυστικό της κανέλας που ελάχιστοι γνωρίζουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανέλα: Όλο και περισσότερο ακούμε για τις ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας. Πράγματι η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες. Μειώνει την κακή χοληστερόλη LDL, βοηθά στον διαβήτη μειώνοντας τη γλυκόζη στο αίμα.

Αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθά στην πρόληψη δημιουργίας θρόμβων. Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγγάνιο, φυτικές ίνες και Κινναμαλδεύη, τη βασική ουσία της κανέλας που βοηθάει σε πολλά. Αλλά όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην αυθεντική κανέλα Κεϋλάνης!!

Λίγοι ή ελάχιστοι από εσάς που διαβάζεται αυτό το άρθρο έχετε δοκιμάσει κανέλα. Αυτό που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ και μας το πουλάνε ως κανέλα, είναι στην πραγματικότητα ΚΑΣΙΑ. Ένα άλλο μπαχαρικό που μοιάζει με την κανέλα, αλλά καμία σχέση δεν έχει με τις θαυματουργές ιδιότητές της.

Μάλιστα η κάσια (ή κασσία) είναι πλούσια σε ένα συστατικό που ονομάζεται ΚΟΥΜΑΡΙΝΗ, μια ΤΟΞΙΚΗ ουσία που σε μεγάλη ποσότητα βλάπτει τα νεφρά και το συκώτι. Παράλληλα δείτε και πως ο συνδυασμός του μελιού και της κανέλας δημιουργούν ένα πανίσχυρο φάρμακο που δε θέλουν να ξέρουμε οι γιατροί.

Το ένοχο μυστικό της κανέλας που λίγοι γνωρίζουν

Πώς είναι η αυθεντική κανέλα Κεϋλάνης

Η αυθεντική κανέλα Κεϋλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum Zeylanicum και έχει ξυλάκια με πολλές στρώσεις που σπάνε εύκολα, έχει πιο ανοιχτό χρώμα και πολύ γλυκό άρωμα. Η κάσια έχει σκούρα ξυλάκια, χοντρά, με λίγες στρώσεις και δεν σπάνε εύκολα. (ΝΑΙ, σαν αυτή που έχετε στο σπίτι σας και που τόσα χρόνια τη λέτε κανέλα).

Η κάσια είναι φτηνή και την πουλάνε σαν κανέλα γιατί έχει και το όνομα Κινέζικη κανέλα (εντάξει σου λένε οι έμποροι τώρα, εμείς κανέλα την ξέρουμε και αυτή). Άρα η Κανέλα Κεϋλάνης δεν είναι απλά η καλύτερη κανέλα, αλλά η μόνη κανέλα που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας. Η άλλη δεν κάνει ούτε για το ρυζόγαλο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share