Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Μελωμένες πατάτες με καρότα στο φούρνο

Το τέλειο συνοδευτικό για όλα τα κρέατά σας!

28 Ιανουαρίου 2021 11:12
Μελωμένες πατάτες με καρότα στο φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε μελωμένες πατάτες με καρότα και λίγα ακόμα υλικά. Είναι μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, εκτός από τις πατάτες, δείτε εδώ μια συνταγή για πίτσα.

Υλικά

  • 4 μεγαλούτσικες πατάτες
  • 3-4 μεγάλα καρότα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Κόλιανδρο τριμμένο
  • Κλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
  • 2 λεμόνια το χυμό τους
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

μελωμένες πατάτες με καρότα στο φούρνο

Εκτέλεση

  • Στο ταψί κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τα καρότα σε χοντρές φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και την πιπεριά σε λωρίδες. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε ανάμεσα στα λαχανικά μας την ντομάτα που έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια και τα κλαράκια του δενδρολίβανου.
  • Σε λίγο ζεστό νερό διαλύουμε το μέλι και τη μουστάρδα, βάζουμε μαζί και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το φαγητό μας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αρκετό νεράκι να μισοσκεπαστούν τα λαχανικά μας.
  • Ψήνουμε στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα και ένα τέταρτο περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες με τα καρότα, και το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του. Αν πιεί το νεράκι πριν γίνει, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.

Είναι τέλειο συνοδευτικό για ψητά ψάρια ή κρεατικά και ειδικά σε τραπέζια.

Πηγή: cookpad.com

Πατάτες σκορδάτες στο φούρνο σαν τηγανητές

Υλικά

  • 6-7 πατάτες
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Μουστάρδα
  • Τυρί Δανίας τριμμένο

συνταγή για πατάτες στο φούρνο

Εκτέλεση

  • Στρώνω στο ταψί που θα χρησιμοποιήσω μια λαδόκολλα. Κόβω τις πατάτες ακριβώς όπως θα τις έκοβα αν τις έκανα τηγανητές. Τις αραδιάζω στο ταψί, ρίχνω ελαιόλαδο όχι πολύ ,γύρω στις 4-5 κ.σ., μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, και το σκόρδο τριμμένο.
  • Τις ανακατεύω και τις βάζω στον φούρνο στους 200 αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα σαν να είναι τηγανητές!
  • Αφού ψηθούν μπορείτε να ρίξετε και τριμμένο τυρί ή και όχι!!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share