Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πότε το στυμμένο λεμόνι κάνει κακό στην υγεία μας!

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την κατανάλωσή του

27 Ιανουαρίου 2021 14:04
Πότε το στυμμένο λεμόνι κάνει κακό στην υγεία μας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λεμόνι: Μπορεί σε μικρές ποσότητες το λεμόνι να κάνει καλό στον οργανισμό μας ωστόσο αν καταναλώνουμε καθημερινά μεγάλη ποσότητα είναι βλαβερό. Συνήθως τα νέα κορίτσια που κάνουν δίαιτες συνηθίζουν να πίνουν με άδειο στομάχι νερό με στυμμένο λεμόνι.

Για τη δίαιτα μπορεί να είναι ωφέλιμο, όχι όμως και για την υγεία μας αφού μπορεί να προκαλέσει στομαχικές καούρες, ξινίλες ακόμα και σοβαρά γαστρικά προβλήματα. Άτομα λοιπόν με ευαισθησία στο στομάχι καλό θα είναι να το αποφεύγουν. Παράλληλα δείτε και 3+1 θεραπείες με μαγειρική σόδα και λεμόνι που έχουν τρομερά αποτελέσματα.

Για ποιο λόγο το στυμμένο λεμόνι κάνει κακό στην υγεία μας

Το λεμόνι ρίχνει την αρτηριακή πίεση

Μία άλλη ιδιότητα που έχει το λεμόνι είναι πως ρίχνει την αρτηριακή πίεση. Για έναν άνθρωπο που έχει υπέρταση αυτό μπορεί να είναι καλό, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για κάποιον που έχει υπόταση. Αν η πίεσή σας είναι κάτω του φυσιολογικού, καλά θα κάνετε να καταναλώνετε όσο λιγότερα λεμόνια μπορείτε.

Παράλληλα, αν είστε γυναίκα, γνωρίζετε ότι το λεμόνι το καταναλώνουμε όταν θέλουμε να καθυστερήσουμε την περίοδό μας κυρίως λόγω των διακοπών. Αυτό λοιπόν σημαίνει πως κόβει το αίμα, πράγμα που δεν είναι καθόλου καλό, γι΄αυτό να μην το κάνετε.

Μεγάλη Προσοχή: Μην βάλετε ποτέ ξανά λεμόνι στο ποτό σας - Κινδυνεύετε από...

Λεμόνι: Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα μπορούσε να προκαλέσει ο πάγος ή μία φέτα λεμόνι στο ποτό σας; Αν διαβάσετε το παρακάτω άρθρο θα σταματήσετε σίγουρα να το κάνετε! Από την άλλη πλευρά, ο συνδυασμός του λεμονιού με άλλα υλικά μπορεί να φανεί θαυματουργός. Όταν τα λεμόνια και ο πάγος σερβίρονται σε ποτά, δεν δίνουν μόνο γεύση αλλά και τον κίνδυνο για βακτήρια και ιούς.

Ο πάγος μπορεί να είναι μια ωραία προσθήκη σε ένα ποτό, αλλά μπορεί επίσης να μολυνθεί από μικροοργανισμούς, ακόμη και πριν μετατραπεί σε πάγο. Ενώ το νερό που χρησιμοποιείται για τον πάγο αναμένεται να πληροί τα ίδια υγειονομικά πρότυπα όπως το πόσιμο νερό, η ιστορία έχει δείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Το 1987, ο μολυσμένος πάγος που σέρβιραν σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Φιλαδέλφεια, που διεξήχθη μεταξύ του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας και του Κορνέλ, αρρώστησε 5.000 άτομα.

Ο νοροϊός είναι υπεύθυνος για την έξαρση γαστρεντερίτιδας. Ο μολυσμένος πάγος ήταν επίσης υπεύθυνος για την επιδημία χολέρας του 1991 στη Λατινική Αμερική που προκάλεσε την ασθένεια σε 8.000 άτομα αλλά και 17 θανάτους. Παράλληλα δείτε και 14 + 1 προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο χυμός λεμονιού και ίσως να μην γνωρίζατε.

Μην βάλετε ποτέ ξανά λεμόνι στο ποτό σας. Μεγάλος κίνδυνος

Λεμόνι: Τι γίνεται όταν μπαίνει στο ποτό

Τα κακά νέα ήταν ότι όταν τα χέρια μολυνθούν με E. coli, τα βακτήρια μεταφέρονται στο υγρό του λεμονιού και του πάγου 100%/. Εάν τα λεμόνια ήταν στεγνά, τα βακτήρια πάλι θα μεταφέροντας αλλά σε ένα ποσοστό της τάξης του 30%.

Αυτά τα ευρήματα ταυτίζονται με προηγούμενη μελέτη, η οποία έδειξε ότι το 69% των φετών λεμονιού που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ποτά από 21 εστιατόρια δειγματοληψίας στην περιοχή του Πάτερσον στο Νιού Τζέρσι, μετέφεραν βακτήρια ή μύκητες που σχετίζονται με ανθρώπινη μόλυνση. Και στην περίπτωση του πάγου τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Τα ποσοστά εδώ φτάνουν από 75% έως και 83%.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share