Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη

Υγιεινά και εύκολα!

27 Ιανουαρίου 2021 13:41
Μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή και υγιεινή συνταγή. Φτιάξτε μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη και λίγα ακόμα υλικά. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε κρέας, δείτε εδώ μια συνταγή για baby πατάτες.

Μπιφτέκια: Δείτε αναλυτικά υλικά και εκτέλεση

Υλικά (12 μπιφτέκια)

  • 200-220 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 7 κ.σ. βρώμη
  • 2 κλωνάρια άνηθο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2-3 πρέζες ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 μεσαίο αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά

συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 15 λεπτά ακριβώς.
  • Όσο βράζουν οι πατάτες βάζουμε στο multi το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τα πολτοποιούμε.
  • Αδειάζουμε το κιμά σ' ένα μεγάλο μπολ από πάνω ότι πολτοποιήσαμε στο multi.
  • Παίρνουμε το χυμό του λεμονιού και το βάζουμε στην άκρη σ' ένα ποτήρι.
  • Βάζουμε το ξύσμα του λεμονιού στον κιμά.
  • Προσθέτουμε στον κιμά το γάλα, το αυγό και το ελαιόλαδο.
  • Βγάζουμε τις πατάτες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σ' ένα ταψί φούρνου.
  • Στο ποτήρι με το χυμό λεμονιού προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα και συμπληρώνουμε μέχρι πάνω με ελαιόλαδο.
  • Τώρα πίσω στο κιμά. ανακατεύουμε καλά και στη φάση αυτή συμπληρώνουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά ή με τριμμένη βρώμη στο multi.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα.
  • Πλάθουμε μπιφτέκια με τις παλάμες μας, αν κολλάει πολύ στο χέρι βάλτε 1 κ.σ. ελαιόλαδα και ανακατέψτε πάλι.
  • Βάζουμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
  • Περιχύνουμε ομοιόμορφα το ποτήρι με το χυμό λεμονιού που έχουμε κρατήσει πάνω από τα μπιφτέκια ώστε να πάει και στις πατάτες που είναι από κάτω, αλλά και να πάρει και τη γεύση ελαφρώς το μπιφτέκι στο ψήσιμο.
  • Θέλει 1 ώρα ψήσιμο αλλά στα 30 λεπτά θα γυρίσετε όλα τα μπιφτέκια και θα τα αφήσετε για άλλα 30 λεπτά.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share