Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Καταπληκτική και χορταστική Ισπανική ομελέτα

Μια πρωτότυπη συνταγή

27 Ιανουαρίου 2021 11:25
Καταπληκτική και χορταστική Ισπανική ομελέτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ομελέτα: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή και παντενόστιμη συνταγή για Ισπανική ομελέτα. Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά, λίγο τυρί και λίγο ζαμπόν που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια πρωτότυπη συνταγή για ομελέτα φούρνου με μακαρόνια.

Υλικά (Mερίδες 4)

  • 5 αυγά
  • 6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα του τοστ σε λεπτές φέτες
  • 6 φέτες τυρί για τοστ σε φέτες
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 1 μέτριο προς μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά φετάκια μακρόστενα
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Συνταγή για Ισπανική ομελέτα

Ομελέτα: Eκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια όπως τις βλέπετε.
  • Βάζουμε στο τηγάνι αντικολλητικό την μία κουταλιά λάδι και ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες μαζί με το κομμένο κρεμμύδι.
  • Σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό ανακατεύοντας τακτικά.
  • Αυτό το μείγμα θα αρχίσει να μαλακώνει και με την ξύλινη σπάτουλα το πατάμε να λιώσει να γίνει σαν πουρές. Λιώστε το καλά.
  • Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Μέσα στα χτυπημένα αυγά προσθέτουμε τον -πουρέ πατάτας και με την βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Με λίγο χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε το ίδιο τηγάνι βάζουμε την άλλη μία κουταλιά λάδι και αδειάζουμε το μισό από το μείγμα .Το τηγάνι το έχουμε επάνω σε χαμηλή φωτιά.
  • Το αποσύρουμε μόλις αδειάσουμε το μισό από το μείγμα και βάζουμε στην μέση 3 φέτες τυρί ,από πάνω 3 φέτες ζαμπόν ,από πάνω ξανά 3 φέτες τυρί και τέλος άλλες 3 φέτες ζαμπόν.
  • Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα καλά πιέζοντας τις άκρες με την ξύλινη κουτάλα μέσα στα τοιχώματα του τηγανιού να μας βγει ομοιόμορφο το σχήμα.
  • Αναποδογυρίζουμε αφού την ψήσουμε για λίγα λεπτά με την βοήθεια ενός πιο μεγάλου πιάτου την ομελέτα και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά καλά.
  • Σερβίρουμε κόβοντας τριγωνικά κομμάτια και βλέπουμε το λιωμένο τυρί να τρέχει λιωμένο!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share