Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Αφράτα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη

Είναι εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή!

27 Ιανουαρίου 2021 07:26
Αφράτα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε αφράτα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη και θα μας θυμηθείτε. Είναι πεντανόστιμα! Ωστόσο, εκτός από τα τυροπιτάκια, δείτε εδώ μια συνταγή για Ζαγορόπιτα.

Τυροπιτάκια: Δείτε υλικά και εκτέλεση

Υλικά (30-35 κομμάτια)

  • 800 γρ. Αλεύρι ΓΟΧ
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 ποτ. Νερό χλιαρό
  • 1 ποτ. Γάλα χλιαρό
  • 1/2 ποτ. Λάδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή (σκόνη)
  • 125 γρ. Βούτυρο soft (μισό πακέτο)

συνταγή για τυροπιτάκια

Γέμιση

  • 300 γρ. Φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. Κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Άλειμμα
  • 2 κρόκους αυγών
  • Λίγο γάλα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη, να ποτίσουν τα τυριά με το άρωμα του δυόσμου.
  • Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το νερό, το γάλα, την ζάχαρη και την μαγιά μαζί με δυο τρεις κουταλιές αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε με το και του μίξερ και αφήνουμε να πιάσει η μαγιά, αφρίζοντας ελαφρά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το Και και στη συνέχεια, αλλάζουμε και βάζουμε τον γάντζο για να προσθέσουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά να ανακατευθούν τα υλικά.
  • Τέλος στην χαμηλότερη ταχύτητα, προσθέτουμε το βούτυρο ώστε να έχουμε μια ελαστική ζύμη που θυμίζει ζύμη τσουρεκιού.
  • Καλύπτουμε τον κάδο με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 32 κομμάτια, ανοίγουμε σε τριγωνικό σχήμα, όσο μπορούμε, βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση και τυλίγουμε σαν κρουασάν.
  • Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ή με σιλικόνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν. Αλείφουμε με τους κρόκους χτυπημένους με λίγο γάλα, με πινέλο και αν θέλετε πασπαλίζεται με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 170C με αέρα για 30' ή μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share