Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Κεφτέδες κοτόπουλου με κολοκύθα και μπρόκολο

Υγιεινή και λαχταριστή συνταγή!

26 Ιανουαρίου 2021 12:07
Κεφτέδες κοτόπουλου με κολοκύθα και μπρόκολο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε υγιεινά και εύκολα κεφτεδάκια κοτόπουλου με κολοκύθα, μπρόκολο και λίγα ακόμα υλικά. Η συνταγή αυτή θα σας εντυπωσιάσει! Ωστόσο, εκτός από τους κεφτέδες, δείτε εδώ μια συνταγή για σουφλέ με μακαρόνια.

Υλικά (9 κεφτεδάκια)

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 7-8 φούντες μπρόκολο
  • 120 γρ. κολοκύθα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. γάλα χωρίς λακτόζη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πρέζες κουρκουμά
  • 1 πρέζα κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

  • Κόβω σε πολύ μικρά κομματάκια το κοτόπουλο και το βάζω να βράσει σε μια κατσαρόλα για 15 λεπτά περίπου μαζί με τον κύβο.
  • Κόβω σε μικρά κομματάκια το μπρόκολο και τη κολοκύθα και τα αφήνω στην άκρη.
  • Στο μούλτι πολτοποιώ το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αδειάζω σε ένα μπολ.
  • Προσθέτω τα κολοκύθια και το μπρόκολο στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τα αφήνω για 5-10 λεπτά. Ύστερα τα στραγγίζω σε ένα σουρωτήρι και τα προσθέτω στο μπολ έτσι όπως είναι ζεστά.
  • Προσθέτω στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύω πολύ καλά και πλάθω κουλουράκια, τα πιέζω λίγο με τις παλάμες μου και βάζω σε ταψάκι φούρνου.
  • Ψήνω στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.

Πηγή: cookpad.com

Κεφτεδάκια με πατάτες στη λαδόκολλα σκέτη κόλαση!

Υλικά

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά,
  • 400 γρ, κιμά χοιρινό,
  • 5-6 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον,
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα,
  • 1 κουταλιά οξύμελο,
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 6-7 μικρά ντοματίνια ψιλοκομμένα,
  • μια πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη,
  • 1- 2 αυγά,
  • 100 γρ, ρεγγάτο τριμμένο,
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί (ένα κρασί καλής ποιότητας… εγώ χρησιμοποιώ μοσχοφίλερο),
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,
  • φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης,
  • αλάτι,
  • πιπέρι και
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τους δυο κιμάδες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το οξύμελο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι ,το σκόρδο, την πιπεριά, τα ντοματίνια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες

Μετά από μισή ώρα

  • Στη συνέχεια βγάζουμε το μπολ με το μείγμα των δύο κιμάδων από το ψυγείο.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τις φέτες το μπαγιάτικο ψωμί και ρίχνουμε πάνω τους το κρασί.
  • Τις στύβουμε πολύ καλά και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τους κιμάδες.
  • Ρίχνουμε και το κρασί που έμεινε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγγάτο, το μπέικον τα αυγά ,τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Στρώνουμε λαδόκολα ή αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα
  • Καθαρίζουμε 3- 4 μέτριες πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα ανάμεσα από τους κεφτέδες.
  • Στην άκρη της λαμαρίνας βάζουμε και 2 -3 πιπεριές κέρατο.
  • Ψήνουμε στους 220ο αέρα και γκρίλ για 45 λεπτά περίπου.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share