Σουφλέ με μακαρόνια που... περίσσεψαν!
Η πιο εύκολη συνταγή! Έτοιμη σε χρόνο dt!
26 Ιανουαρίου 2021
11:05

Σας περίσσεψαν μακαρόνια από την προηγούμενη ημέρα; Δεν υπάρχει λόγος να τα πετάξετε! Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια τρομερή συνταγή για να τα αξιοποιήσετε όπως πρέπει! Φτιάξτε γρήγορο σουφλέ μακαρονιών με 3 υλικά! Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.
Υλικά για 3-4 άτομα
- 150 γρ. περίπου μακαρονάδα που περίσσεψε
- 1 αυγό
- Τυρί τριμμένο να πάει παντού
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.
- Βάζουμε μέσα στο πυρέξ τη μακαρονάδα που περίσσεψε.
- Σπάμε σε ένα μπολάκι το αυγό και το χτυπάμε με ένα πιρούνι.
- Περιχύνουμε το χτυπημένο αυγό στο πυρέξ.
- Προσθέτουμε τυρί τριμμένο (αρκετό), να πάει παντού.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το αυγό.
- Όταν είναι έτοιμο το σβήνουμε και σερβίρουμε ζεστό!
Πηγή: cookpad.com
Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά, μπέικον και πιπεριά
Υλικά (Τουλάχιστον 6 μερίδες)
- 500 γρ ζυμαρικά ριγκατόνι
- 250 γρ ζαμπόν χοντροκομμένα τύπου κυβάκια
- 6 φετες καπνιστό μπέικον
- 200 γρ γκούντα τριμμένο τυρί
- 200 γρ μοτσαρέλα τριμμένο τυρί
- 200 γρ ρεγκάτο τριμμένο τυρί
- 1/4 πράσινη πιπεριά
- 400 γρ γάλα πλήρες
- 200 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες
- 2 αυγά
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα να βράσουν.
- Ψιλοκόβουμε ζαμπόν, πιπεριά, μπέικον.
- Αναμειγνύουμε τα τυριά μεταξύ τους σε ένα μπολ.
- Παίρνουμε ένα πυρέξ σχετικά μεγάλο, και ρίχνουμε λίγο λάδι, το απλώνουμε με ένα πινέλο και από πάνω ρίχνουμε φρυγανιά να πάει σε όλο το πυρέξ.
- Όταν βράσουν τα μακαρόνια, τα ρίχνω να στραγγίσουν λίγο και τα ρίχνω σε ένα μπολ, ρίχνω λίγο αλάτι, λάδι και πιπέρι ίσα μόνο και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Βάζω μια στρώση μακαρόνια και μετά ρίχνω λίγο τυριά και τα ζαμπόν, μπέικον, πιπεριά, να απλωθούν σε όλο το πυρέξ αλλά όχι σε υπερβολή.
- Ρίχνουμε από πάνω την τελευταία στρώση μακαρόνια μετά τα υπόλοιπα υλικά και τα στρώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη το πυρέξ.
- Σε ένα κανατάκι, ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ να πάει παντού και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα (ανάλογα το φούρνο) για 20 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε.
Πηγή: cookpad.com