Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ από σιμιγδάλι και πολλά τυριά

Νόστιμη αλλά και οικονομική συνταγή!

25 Ιανουαρίου 2021 06:53
Τυρόπιτα με μπεσαμέλ από σιμιγδάλι και πολλά τυριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με μπεσαμέλ από σιμιγδάλι και πολλά τυριά και σίγουρα θα μας θυμηθείτε. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, εκτός από την τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για ομελέτα φούρνου με μακαρόνια.

Υλικά (6 μερίδες)

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 6 κ.τ.σ σιμιγδάλι ψιλό
  • 800 ml φρέσκο γάλα
  • 800 γρ. τυρί φέτα
  • 1 κούπα διάφορα τριμμένα τυριά
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 2 αυγά
  • Λίγο μοσχοκάρυδο σκόνη και λίγο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για λίγο να καβουρδιστεί.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχόμενα.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει και να πήζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τα τυριά.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και προσθέτουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας.
  • Στρώνουμε τη γέμιση και απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας.
  • Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  • Δοκιμάστε να ανακατέψετε με 1 μέρος γιαούρτι και 2 μέρη γάλα και βάζοντας λιγότερο λαδάκι, αλείψτε το και αυτό αναμεσά στα φύλλα γιατραγανό αποτέλεσμα.

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα με κρέμα τυριών!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ τυρί φέτα μαλακή
  • 1 κες τυρί κρέμα
  • 150 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 3 φέτες γκούντα
  • 5 φέτες γαλοπούλα ψητή
  • 5 αυγά
  • 500 ml γάλα φρέσκο 2%
  • 3 κς σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ βούτυρο lurpak (λιωμένο)
  • Βούτυρο για τα φύλλα
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Βασιλικός
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

συνταγή για τυρόπιτα με κρέμα τυριών

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, λιώνω τη φέτα με πιρούνι. Βάζω το τυρί κρέμα και ανακατεύω.
  • Προσθέτω τη γραβιέρα και τη μοτσαρέλα, καθώς και τη γαλοπούλα με το γκούντα ψιλοκομμένα.
  • Σε μικρό μπολ σπάω και χτυπάω τα αυγά.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το γάλα να ζεσταθεί και ρίχνω το σιμιγδάλι.
  • Ανακατεύω, μέχρι να πήξει η κρέμα μου. Προσθέτω το βούτυρο, να λιώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω λίγο να κρυώσει.
  • Ρίχνω τα αυγά στο μείγμα των τυριών και ανακατεύω. Η κρέμα μου έχει χλιάνει, οπότε τη ρίχνω κι αυτή.
  • Πιπερώνω, ρίχνω τα μυρωδικά. Ανακατεύω.
  • Σε βουτυρωμένο ταψί, στρώνω τα 5 φύλλα βουτυρωμένα και απλώνω τη γέμιση. Στρώνω τα υπόλοιπα 5 από πάνω βουτυρωμένα.
  • Χαράσσω σε κομμάτια και πασπαλίζω με σουσάμι.
  • Ψήνω στους 180 για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share