Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι και χειροποίητο φύλλο σφολιάτας

Η συνταγή που θα "τρελάνει" τους καλεσμένους σας!

23 Ιανουαρίου 2021 07:03
Τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι και χειροποίητο φύλλο σφολιάτας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για πίτσα τοστ.

Τυρόπιτα: Δείτε υλικά και εκτέλεση

Υλικά (8-10 μερίδες)

Για τη ζύμη:

  • 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 ml χλιαρό νερό

Για τα φύλλα:

  • 150 gr μαργαρίνη λιωμένη
  • αλεύρι

συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι

Για τη γέμιση:

  • 300 gr φέτα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι μεγάλες
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • 50 gr σουσάμι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ μεγάλο φτιάχνουμε τη ζύμη, ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε όλα τα υλικά μας, στο τέλος προσθέτουμε και το νερό, ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και λεία γύρω στα 8 λεπτά, την πλάθουμε μακρόστενη και την κόβουμε σε δύο κομμάτια, δημιουργούμε δύο μπάλες ίσες.
  • Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο μας και βάζουμε ένα πιατάκι στην μέση του καφέ μικρό, κόβουμε σε σταυρό τις άκρες και μετά σαν μαργαρίτα, να είναι ίσια τα κομμάτια και σε ζυγό αριθμό, αλείφουμε με μαργαρίνη την μέση εκεί που είχαμε τοποθετήσει το πιατάκι και διπλώνουμε το πρώτο κομμάτι το αλείφουμε και αυτό κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις άκρες που έχουμε κόψει παίρνοντας σταυρωτά τα κομμάτια και αλείφοντας με μαργαρίνη τα τοποθετούμε σε μία μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Κάνουμε τη διαδικασία με τη μαργαρίνη και τα φύλλα και δεύτερη φορά, ανοίγουμε το φύλλο το κόβουμε και ανοίγουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση, φτιάχνουμε τη γέμιση, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας να γίνει τρίμμα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν, στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί της αρεσκείας μας, είτε στρογγυλό είτε μακρόστενο και τοποθετούμε το ένα φύλλο, θέλουμε να προεξέχει στις άκρες, ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε και το άλλο φύλλο, κλείνουμε τι άκρες που περισσεύουν, αλείφουμε με μαργαρίνη από πάνω το φύλλο και το χαράζουμε με το μαχαίρι σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε για τουλάχιστον 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share