Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Το γλυκό της τεμπέλας

Μια πανεύκολη συνταγή

22 Ιανουαρίου 2021 14:13
Το γλυκό της τεμπέλας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό ψυγείου: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα ζαχαροπλαστικής που θα σας ξετρελάνει. Επίσης σας προτείνουμε μια άλλη πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σοκολάτα.

Υλικά:

  • 1 πακέτο πτι μπερ
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ βανίλια
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σοκολάτα 800 ml.γάλα καφέ στιγμής ή λικέρ για το βρέξιμο των μπισκότων
  • αμυγδαλάκι καβουρδισμένο ή τρούφα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  • Βουτάμε τα μπισκότα στο υγρό που επιλέγουμε (καφέ ή λικέρ) και τα στρώνουμε σε ένα PYREX (20χ33)
  • Χτυπάμε το περιεχόμενο του φακέλου της βανίλιας με τα 400 ml από το γάλα.
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα.
  • Στρώνουμε άλλη μία σειρά με μπισκότα βουτώντας και πάλι στον καφέ ή το λικέρ.
  • Χτυπάμε το περιεχόμενο του φακέλου της σοκολάτας με τα άλλα 400 ml γάλα
  • Στρώνουμε και πάλι πάνω στα μπισκότα.
  • Στολίζουμε με ό,τι μας αρέσει.
  • Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Συνταγή για γλυκό της τεμπέλας

Εκμέκ κανταΐφι με κρέμα σοκολάτας στο… ποτήρι

Γλυκό ψυγείου: Εκμέκ κανταΐφι με κρέμα σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό, σερβιρισμένο σε μπολ ή ποτήρι, γαρνιρισμένο με μπόλικη σαντιγί και ξηρούς καρπούς. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για γλυκό ψυγείου της... βαρεμάρας.

Υλικά συνταγής

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 30 γρ. [6 κ.γ.] κορν φλάουερ
  • 25 γρ. [5 κ.γ.] κακάο

Για το σιρόπι:

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 1 κ.σ. μέλι ή γλυκόζη

Για το κανταΐφι:

  • 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για γαρνίρισμα:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • λίγα ψημένα και χοντροσπασμένα αμύγδαλα

Εκμέκ με κανταΐφι που θα σας ξετρελάνει

Εκτέλεση συνταγής

Για το σιρόπι:

  • Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία.
  • Αφήνετε να βράσει για 2′ από το σημείο βρασμού, σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο.
  • Θα το χρησιμοποιήσετε χλιαρό.

Για το το κανταΐφι:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC.
  • Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνετε στο ταψί.
  • Λιώνετε βούτυρο σε κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού.
  • Το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει το περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι και το αφήνετε όσο χρειαστεί μέχρι να σιροπιαστεί καλά.

Για τηn κρέμα σοκολάτας:

  • Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία και με σύρμα χειρός ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να βράσει και να σφίξει η κρέμα.
  • Την αποσύρετε από τη φωτιά.

Για το γαρνίρισμα/σερβίρισμα:

Παίρνετε λίγο από το σιροπιασμένο κανταϊφι και το μοιράζετε σε μπολ, ρίχνετε λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και από πάνω συμπληρώνετε με τη ζεστή κρέμα. Τα αφήνετε να σταθεροποιηθούν στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί.

Πηγή:olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share