Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Αφράτες τηγανίτες με ζάχαρη... μια συνταγή από τα παλιά!

Θα σας τρέχουν τα σάλια

22 Ιανουαρίου 2021 13:27
Αφράτες τηγανίτες με ζάχαρη... μια συνταγή από τα παλιά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τηγανίτες: To Athensmagazine.gr κάνει ένα throwback στα παιδικά σας χρόνια και σας παρουσιάζει τις τηγανίτες με ζάχαρη που μας έφτιαχνε η γιαγιά όταν είμασταν παιδιά. Μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή που αξίζει να ξαναθυμηθείτε. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για παραδοσιακές τηγανίτες Βαρδουσίων!

Τηγανίτες: Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Λάδι τηγανίσματος

Συνταγή για τηγανίτες με ζάχαρη

Τηγανίτες: Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Τα ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά νερό και ζυμώνουμε.
  • Όταν η ζύμη είναι σχεδόν έτοιμη -να μοιάζει με χυλό- ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε λίγο ακόμα το μείγμα και το πλάθουμε σε μπάλες.
  • Πιέζουμε τις μπάλες στο κέντρο με τα χέρια αφήνοντας πιο παχύ το εξωτερικό μέρος της κάθε μπάλας.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες.
  • Όταν ροδίσουν, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Πηγή: daddy-cool.gr

Δείτε την πιο νόστιμη συνταγή για τηγανιτές μπανάνες!

Τηγανιτές μπανάνες: Παρόλο που τα τηγανητά δεν είναι και πολύ υγιεινά, υπάρχει ένας τέλειος τρόπος για να φάτε το αγαπημένο σας φρούτο, τη μπανάνα, το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη και πρωτότυπη συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Παράλληλα σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια λαχταριστή συνταγή για για κέικ σοκολάτας με μπανάνες που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά:

  • 2 αβγά
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 5 περίπου μπανάνες
  • ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

  • Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά μαζί με τα αβγά σε ένα μπολ.
  • Κόψτε τις μπανάνες σε μπουκίτσες και καλύψτε τα κομμάτια με το μείγμα.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι στους 180 περίπου.
  • Βάλτε τις μπανάνες στο λάδι και μαγειρέψτε για 8 λεπτά.
  • Ρίξτε από πάνω ζάχαρη άχνη και απολαύστε!

Credit: tiphero.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share