Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά

Πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή

22 Ιανουαρίου 2021 09:20
Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Μια πανεύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε μια ακόμη συνταγή για πεντανόστιμη σοκολατόπιτα των αγγέλων που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. καρύδα
  • 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
  • Για την επικάλυψη
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

Συνταγή για μωσαϊκό, έτοιμο σε δέκα λεπτά

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα. Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  • Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε έως ότου σφίξει.
  • Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Τα γλυκάκια... σκέτοι μπελάδες με ζαχαρούχο γάλα που θα τρελάνουν τους πάντες

Αν δεν μπορείτε να… αντισταθείτε στις γλυκές λιχουδιές, τότε το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή για γλυκάκια με σοκολάτα. που είναι… σκέτοι μπελάδες, φτιάχνονται με ζαχαρούχο γάλα και θα τρελάνουν όσους τα δοκιμάσουν.

Τα σοκολατάκια αυτά φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα, αποτελώντας έναν… πειρασμό στο τραπέζι σας, ενώ νωρίτερα στο γεύμα μπορείτε να φτιάξετε muffin μπιφτέκια με μακαρόνια.

σοκολατάκια καρύδα ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη
  • 3 κ.σ. πολύχρωμα τρουφάκια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λιωμένη σοκολάτα, για το άλειμμα
  • Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια, θρυμματισμένα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη άχνη, την ινδική καρύδα, τα πολύχρωμα τρουφάκια, το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Έπειτα, πλάθουμε μπαλάκια των 30-35 γρ. με το παραπάνω μείγμα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας να απλώσουν και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
  • Ύστερα, αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο, βουτάμε τα γλυκάκια στη λιωμένη σοκολάτα και τα μεταφέρουμε εκ νέου στο ταψί με τη λαδόκολλα.
  • Τέλος, τα πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια, αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share