Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τυρόπιτα... ποίημα με 4 τυριά

Λαχταριστή συνταγή

22 Ιανουαρίου 2021 08:17
Τυρόπιτα... ποίημα με 4 τυριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε για κάποια συνταγή, η οποία θα αποτελέσει το τέλειο ορεκτικό στο γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα… ποίημα με 4 τυριά, που θα λατρέψετε.

Αν, όμως, προτιμάτε μια γλυκιά συνταγή, σας προτείνουμε ένα λαχταριστό γλυκό με σοκολάτα και σαβαγιάρ.

Υλικά

  • 150γρ. φέτα
  • 500γρ. ανθότυρο
  • 200γρ. γραβιέρα
  • 150γρ. μανούρι
  • 4 αβγά
  • 5-6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή φύλλο σφολιάτας
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

τυρόπιτα με 4 τυριά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβετε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι. Προσθέτετε τα δύο αβγά, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC-180oC. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε τα φύλλα ένα-ένα, λαδώνοντας τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά τους σκεύους. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και φέρνετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
  • Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο και κλείνετε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.
  • Χτυπάτε το γάλα με τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνετε στην πίτα. Αφήνετε για 10 λεπτά να απορροφηθεί το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο - Λαχταριστή και υγιεινή συνταγή

Φτιάξτε λαχταριστή και υγιεινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο με αλεύρι ολικής και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά (20 κομμάτια)

  • 1 κούπα αλεύρι ολικής
  • 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 400 γρ τυρί φέτα
  • 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο +λάδι αραβοσίτου
  • Σουσάμι για να πασπαλίζουμε

συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Εκτέλεση

  • Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα, αυγά, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με το φτερό να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  • Θρυμματίζουμε το τυρί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το αλεύρι ολικής και το μπέικιν.
  • Προσθέτουμε το τυρί στο μείγμα με το γιαούρτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το γάντζο. Το μείγμα θα είναι μαλακό όχι σφιχτό.
  • Σε ένα ταψί που είναι λαδωμένο καλά ρίχνουμε το μείγμα. Απλώνουμε παντού ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και πατάμε ελαφρώς με το χέρι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα καλό.
  • Όταν ροδίσει καλά είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή μας όρεξη

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share