Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Λαχταριστά τηγανόψωμα με τυρί - Έτοιμα σε 3 λεπτά

Οικονομική και εύκολη συνταγή!

21 Ιανουαρίου 2021 11:37
Λαχταριστά τηγανόψωμα με τυρί - Έτοιμα σε 3 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συνταγή του Jamie είναι υπέροχη και πολύ πιο εύκολη από όσο πιστεύετε. Για τη συνταγή με το τυρί σάντουιτς στο τηγάνι θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορερετικό, δείτε εδώ μια συνταγή για μπουρεκάκια με τυρί και γαλοπούλα.

Υλικά:

  • δύο φέτες άσπρο ψωμί (πάχος 1 εκατοστού)
  • τυρί της επιλογής σας
  • λίγο βούτυρο ή μαγιονέζα

Εκτέλεση:

Απλώστε στη φέτα του ψωμιού το βούτυρο η τη μαγιονέζα με το τριμμένο τυρί. Μπορείτε να επιλέξετε ακόμη και ένα μείγμα τυριών. Στη συνέχεια, βάλτε τα μπαχαρικά της επιλογής σας και τηγανίστε τα σάντουιτς σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για τρία λεπτά από κάθε πλευρά.

Έπειτα, προσθέστε ακόμη περισσότερο τυρί στο σάντουιτς, κατευθείαν στο τηγάνι και τηγανίστε για περίπου ενάμιση λεπτό ακόμα. Σε αυτή τη φάση, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πιπέρι καγιέν.

Είναι πραγματικά πεντανόστιμο! Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο:

Τηγανόψωμο σαν της γιαγιάς

Και ποιος δεν είχε ξετρελαθεί με τα τραγανά τηγανόψωμα που έφτιαχνε η γιαγιά του όταν ήταν μικρός. Βρήκαμε τη συνταγή που θα σας κάνει να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια, τότε που η γιαγιά σας ετοίμαζε αχνιστά τηγανόψωμα και δεν σας αρκούσε μόνο ένα! Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε άλλη μια πανεύκολη συνταγή, σοκολατένιο γλύκισμα με Maltesers και ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα τυρί φέτα
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 Τηγανόψωμο σαν της γιαγιάς

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το λάδι, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύετε.
  2. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ ρίχνεται όλο το αλεύρι, ανοίγεται μία τρύπα στη μέση και ρίχνετε το μείγμα από το πρώτο μπολ.
  3. Ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει και να μπορεί η ζύμη να πλάθεται.
  4. Τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε για περίπου 15΄ να ξεκουραστεί.
  5. Κόβετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού μήλου
  6. Απλώνετε με τον πλάστη το φύλλο δίνοντας ένα στρογγυλό σχήμα. Ρίχνετε από πάνω λίγο λάδι και τριμμένη φέτα.
  7. Τοποθετείτε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο λίγο πιο μικρό έτσι ώστε με το περίσσεμα τού κάτω να διπλωθεί και να κλείσει το επάνω αφού το πιέσετε περιφερειακά με τα δάκτυλά σας.
  8. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
  9. Αναποδογυρίζετε και κάνετε το ίδιο στην άλλη πλευρά. Έτοιμο!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share