Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο - Λαχταριστή και υγιεινή συνταγή

Με αλεύρι ολικής για να φάτε χωρίς τύψεις!

21 Ιανουαρίου 2021 06:47
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο - Λαχταριστή και υγιεινή συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή και υγιεινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο με αλεύρι ολικής και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, εκτός από την τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για παραδοσιακές τηγανίτες.

Υλικά (20 κομμάτια)

  • 1 κούπα αλεύρι ολικής
  • 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 400 γρ τυρί φέτα
  • 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο +λάδι αραβοσίτου
  • Σουσάμι για να πασπαλίζουμε

συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Εκτέλεση

  • Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα, αυγά, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με το φτερό να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  • Θρυμματίζουμε το τυρί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το αλεύρι ολικής και το μπέικιν.
  • Προσθέτουμε το τυρί στο μείγμα με το γιαούρτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το γάντζο. Το μείγμα θα είναι μαλακό όχι σφιχτό.
  • Σε ένα ταψί που είναι λαδωμένο καλά ρίχνουμε το μείγμα. Απλώνουμε παντού ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και πατάμε ελαφρώς με το χέρι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα καλό.
  • Όταν ροδίσει καλά είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή μας όρεξη

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα με λίγα υλικά - Έτοιμη σε 30 λεπτά

Υλικά (1 ταψί μεγάλο)

  • 750 ml γάλα
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 200 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ρίγανη κατά βούληση
  • 2 αυγά
  • Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει για χυλό λίγο πιο ρευστό απ' του κέικ
  • Βιτάμ

συνταγή για τυρόπιτα

Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το γάλα, το baking, τα αυγά, τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να πετύχουμε έναν χυλό λίγο πιο ρευστό απ' ότι βγαίνει ο χυλός του κέικ.
  • Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας πολύ καλά και ρίχνουμε το μείγμα. Το απλώνουμε να πάει παντού και τότε σκορπάμε από επάνω την θρυμματισμένη φέτα και μικρά κομματάκια βιτάμ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Καλή όρεξη!

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share