Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

Μην ξαναβάλετε φρυγανιά για τα μπιφτέκια σας: Αυτό το υλικό είναι το καλύτερο

Θα πάθετε πλάκα

20 Ιανουαρίου 2021 19:43
Μην ξαναβάλετε φρυγανιά για τα μπιφτέκια σας: Αυτό το υλικό είναι το καλύτερο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπιφτέκια είναι ένα αγαπημένο έδεσμα και πολλές φορές η γεύση τους εξαρτάται από το πώς τα πλάθουμε, αν αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε εξαρχής μια συνταγή, με την φρυγανιά, που χρησιμοποιούμε συνήθως, να μην είναι ένα υλικό που τα βοηθά.

Ένα από τα… μυστικά είναι αυτό της μουσκεμένης ψίχας από μπαγιάτικο ψωμί στο μπιφτέκι, τόσο στη γεύση όσο και στην υφή του τελικού αποτελέσματος. Ειδικά μια και στους αντίστοιχους πειραματισμούς που είχαμε κάνει προ τετραετίας για τον κεφτέ, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά σε σχέση με την τριμμένη φρυγανιά ή γαλέτα, που είναι και το πιο πρακτικό και εύκολο υλικό, με ένα άλλο φοβερό κόλπο να απογειώνει το κρέας.

μπιφτέκια μπαγιάτικο ψωμί

Μπιφτέκια: Για αυτό το λόγο πρέπει να προτιμάτε μουσκεμένη ψίχα αντί για φρυγανιά

Εδώ ο ρόλος της μουσκεμένης και στυμμένης ψίχας στο μπιφτέκι είναι να προσφέρει υγρασία κατά το ψήσιμο και έτσι το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο απ’ ότι αν βάλουμε γαλέτα.

Ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο και ρυζάκι με κάρυ

Μπιφτέκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο και ρυζάκι με κάρυ που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια.

Υλικά ( Για 8-10 μεγάλα μπιφτέκια )

  • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 πιπεριά φλωρίνης
  • 1//2 πιπεριά κίτρινη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη Κάρυ
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2 κούπα (προαιρετικά)
  • 1 μικρή τριμμένη ντομάτα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά , τη ντομάτα το κρεμμύδι, το καρότο,τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.
  • Τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν, εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη περίπου μια ώρα.
  • Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  • Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share