Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη και τις στύβουμε να φύγουν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τυρί, δεντρολίβανο, πιπέρι, λάδι και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με λάδι το πυρέξ και ρίχνουμε τη φρυγανιά. Στρώνουμε το μείγμα πατάτας στον πάτο και γύρω γύρω τις πλευρές. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15'.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τις ντομάτες, το σαλάμι, το κρεμμύδι κομμένα σε κύβους και το τυρί. Ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'.
Η πατάτα είναι ένα πολύ αγαπημένο υλικό και υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να το αξιοποιήσουμε. Είτε τηγανητές, είτε πουρές, είτε πατατοσαλάτα δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το υλικό. Πόσο καιρό έχετε όμως να δοκιμάσετε γεμιστές πατάτες;
Γι' αυτό ακριβώς μόλις είδαμε αυτή τη συνταγή ξέραμε πως έπρεπε να σας τη δείξουμε. Ωστόσο, εκτός από αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ και μια άλλη με κεφτεδάκια.
Θα χρειαστείτε (για κάθε γεμιστή πατάτα):
1 μικρή ή μεσαία πατάτα, βρασμένη
1 κ.γ κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
2 κ.γ τριμμένη μοτσαρέλα
2 κ.γ σαλάμι, κομμένο σε κομμάτια
1 κ.γ τριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες:
Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση και με ένα κουτάλι βγάλτε ένα καλό κομμάτι της πατάτας, αφήνοντας την φλούδα πάνω και αρκετή πατάτα έτσι ώστε να παραμείνει σταθερή.
Αναμίξτε την πατάτα που αφαιρέσατε με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και βάλτε τα μπαχαρικά. Μετά, βάλτε το μίγμα πίσω στο κέλυφος της πατάτας.
Καλύψτε το κάθε κομμάτι με μοτσαρέλα και σαλάμι και ρίξτε από πάνω παρμεζάνα.
Ψήστε στους 170 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να γίνει χρυσαφί.