Φτιάξτε μπιφτέκια με καρότα, μανιτάρια και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και ελαφριάσυνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε κρέας, δείτε εδώ μια συνταγή για σουφλέ.
Υλικά (3 μερίδες)
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα τριμμένα
2 μανιτάρια πολτοποιημένα
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Δυόσμος
1 αυγό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και πλάθουμε σε μπιφτέκια μικρά.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180ο για 50 λεπτά περίπου.
Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για μπιφτέκια κεμπάπ που σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Μια εύκολη συνταγή για κάτι γρήγορο και θρεπτικό. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μπιφτέκια με μπεσαμέλ στο φούρνο.
Υλικά
500 γραμ. αρνίσιος κιμάς ή μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κ.σ. κοκκινοπίπερο
1 κ.σ. πάπρικα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη, ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη
1 κ.σ. αλάτι
1/4 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
Μπορούμε αντί να ψήσουμε τις πιπεριές Φλωρίνης να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες πιπεριές σε βάζο.
Τις στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά για το κεμπάπ σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
Χωρίζουμε σε 6 μέρη. Πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Χρειαζόμαστε 6 πλακέ σουβλιά για κεμπάπ.
Ακουμπάμε κάθε σουβλί πάνω στο μπιφτέκι. Βρέχουμε τα χέρια σε κρύο νερό και αρχίζουμε να «ντύνουμε» πατώντας με την παλάμη (αγκαλιάζοντας το σουβλί).
Φροντίζουμε να γίνει μακρύ και λεπτό το κάθε κεμπάπ.
Ψήνουμε στα κάρβουνα για 4΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως.