Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά, μπέικον και πιπεριά

Εύκολη, λαχταριστή και γρήγορη συνταγή!

19 Ιανουαρίου 2021 09:25
Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά, μπέικον και πιπεριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε σουφλέ ζυμαρικών με τυριά, μπέικον, πιπεριά και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο, αν θέλετε να αποφύγετε τα ζυμαρικά, δείτε εδώ ένα σουφλέ με ψωμί του τοστ.

Υλικά (Τουλάχιστον 6 μερίδες)

  • 500 γρ ζυμαρικά ριγκατόνι
  • 250 γρ ζαμπόν χοντροκομμένα τύπου κυβάκια
  • 6 φετες καπνιστό μπέικον
  • 200 γρ γκούντα τριμμένο τυρί
  • 200 γρ μοτσαρέλα τριμμένο τυρί
  • 200 γρ ρεγκάτο τριμμένο τυρί
  • 1/4 πράσινη πιπεριά
  • 400 γρ γάλα πλήρες
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες
  • 2 αυγά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε κατσαρόλα να βράσουν.
  • Ψιλοκόβουμε ζαμπόν, πιπεριά, μπέικον.
  • Αναμειγνύουμε τα τυριά μεταξύ τους σε ένα μπολ.
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ σχετικά μεγάλο, και ρίχνουμε λίγο λάδι, το απλώνουμε με ένα πινέλο και από πάνω ρίχνουμε φρυγανιά να πάει σε όλο το πυρέξ.
  • Όταν βράσουν τα μακαρόνια, τα ρίχνω να στραγγίσουν λίγο και τα ρίχνω σε ένα μπολ, ρίχνω λίγο αλάτι, λάδι και πιπέρι ίσα μόνο και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Βάζω μια στρώση μακαρόνια και μετά ρίχνω λίγο τυριά και τα ζαμπόν, μπέικον, πιπεριά, να απλωθούν σε όλο το πυρέξ αλλά όχι σε υπερβολή.
  • Ρίχνουμε από πάνω την τελευταία στρώση μακαρόνια μετά τα υπόλοιπα υλικά και τα στρώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη το πυρέξ.
  • Σε ένα κανατάκι, ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ να πάει παντού και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα (ανάλογα το φούρνο) για 20 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε.

Πηγή: cookpad.com

Σουφλέ της μαμάς με μόνο 4 υλικά!

Υλικά:

  • Μισό κιλό πένες
  • 1 κρέμα μικρή γάλακτος
  • ¼ τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • 7 φέτες πάριζα (τις κόβουμε κομματάκια)

Συνταγή για σουφλέ

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τις πένες και στρώνουμε στο πυρέξ τις μισές.
  • Από πάνω βάζουμε το μισό τριμμένο τυρί και τη μισή κομμένη πάριζα.
  • Έπειτα, ρίχνουμε και τις υπόλοιπες πένες και από πάνω την υπόλοιπη πάριζα και το υπόλοιπο τυρί. Τ
  • έλος, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

*Σημείωση: Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ζαμπόν, καθώς και άλλα τυριά, όπως γκούντα και ένταμ, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share