Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Γλυκό ψυγείου της... βαρεμάρας - Πανεύκολη συνταγή

Δοκιμάστε το! Θα ξετρελαθείτε!

19 Ιανουαρίου 2021 08:28
Γλυκό ψυγείου της... βαρεμάρας - Πανεύκολη συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια συνταγή που σίγουρα θα ξετρελάνει τους μικρούς και μεγάλους φίλους σας. Ωστόσο, εκτός από αυτό το γλυκό, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε κωκ ταψιού.

Υλικά (12 κομμάτια)

  • 1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου βανίλια Γιώτης
  • 1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου σοκολάτα Γιώτης
  • 2 ψημένες ατομικές σφολιάτες
  • 1 λίτρο γάλα 1,5% χωρίς λακτόζη (500 ml. για κάθε συσκευασία)
  • 8 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη (4 κ.γ. για τη κάθε συσκευασία)
  • Τριμμένο μπισκότο Γιώτης

Εκτέλεση

  • Για να ξέρετε η δόση της ζάχαρης είναι για τόσο όσο για τα παιδιά, αν το θέλετε γλυκό ή πολύ γλυκό θα πρέπει να αυξήσετε τη ζάχαρη.
  • Λοιπόν βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 500 ml. γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας.
  • Ταυτόχρονα σ' ένα μεσαίου μεγέθους ταψί θρυμματίζουμε τη μια σφολιάτα.
  • Προσθέτουμε στη κατσαρόλα τη μία συσκευασία άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι να πήξει.
  • Μόλις πήξει τη ρίχνουμε αμέσως πάνω από τη σφολιάτα και απλώνουμε προσεκτικά.
  • Πλένουμε τη κατσαρόλα και τη ξαναβάζουμε στο μάτι. επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 500 ml. γάλα και τη ζάχαρη.
  • Θρυμματίζουμε τη 2η σφολιάτα πάνω απ' την 1η στρώση κρέμας ομοιόμορφα και προσεκτικά.
  • Μόλις ζεσταθεί το γάλα λιγάκι προσθέτουμε και τη 2η κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Τη ρίχνουμε αμέσως πάνω απ' τη σφολιάτα και την απλώνουμε προσεκτικά.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά και στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
  • Βγάζουμε απ' το ψυγείο, κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: cookpad.com

Γλυκό ψυγείου με 4 μόνο υλικά

Υλικά:

Για τη βάση

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού μπισκότα κανέλας (ή digestive) θρυμματισμένα στο multi

Για τη γέμιση

  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (36 %)
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 2-3 κ.σ. λικέρ της αρέσκεια σας (προαιρετικά)
  • θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 4 μόνο υλικά

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και λιώνουμε το βούτυρο. Τα αναμιγνύουμε ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Στρώνουμε το μείγμα καλά και ισομερώς στη βάση, ενός στρογγυλού τσέρκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα, ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετούμε τα σπασμένα τα κομμάτια κουβερτούρας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση τη ρίχνουμε στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας.
  • Προσθέτουμε (προαιρετικά) και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5-8 λ να σταθεί.
  • Μόλις μισοκρυώσει το στρώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά. Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share