Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

Μπατζίνα ή αλλιώς... τυρόπιτα: Η πιο νόστιμη συνταγή!

Είναι το απόλυτο σνακ!

19 Ιανουαρίου 2021 06:49
Μπατζίνα ή αλλιώς... τυρόπιτα: Η πιο νόστιμη συνταγή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή! Φτιάξτε μπατζίνα ή (τυρόπιτα) με λίγα υλικά και θα μας θυμηθείτε. Είναι το απόλυτο σνακ. Ωστόσο, εκτός από τη μπατζίνα, δείτε εδώ μια συνταγή για σουφλέ με ψωμί του τοστ.

Παρακάτω, ο αγαπημένος Γιώργος Τσούλης μας δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάξουμε την πιο εύκολη και πεντανόστιμη μπατζίνα. Τα βήματα είναι απλά και τα υλικά σχεδόν μηδαμινά.

Τυρόπιτα ή μπατζίνα: Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 αυγό, medium
  • 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 150-200 ml νερό
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

συνταγή για Μπατζίνα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και έπειτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη από την πλευρά που έχει τις μεγάλες τρύπες και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Έπειτα ρίχνουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Θέλουμε το μείγμα να μοιάζει σαν κουρκούτι.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε, τη φέτα , το θυμάρι, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και καίμε για περίπου 8-10 λεπτά ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου 15*25εκ.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού αφού έχει κάψει και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε για 60-70 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share