Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Κεφτεδάκια... διαίτης - Εύκολη και οικονομική συνταγή

Θα ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους φίλους!

18 Ιανουαρίου 2021 11:43
Κεφτεδάκια... διαίτης - Εύκολη και οικονομική συνταγή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή και παράλληλα οικονομική συνταγή. Φτιάξτε κεφτεδάκια... διαίτης με λίγα υλικά και θα μας θυμηθείτε. Ωστόσο, εκτός από αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε μακαρόνια με κεφτέδες.

Υλικά (4 άτομα)

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκ σκόρδο
  • Μαϊντανό
  • Δυόσμο
  • 2 κσ γιαούρτι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο ρίγανη
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  • Τα ζυμώνουμε καλά και το αφήσουμε στο ψυγείο για να τραβήξει καλά τα υλικά.
  • Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 190 για 30 με 35 λεπτά.

Πηγή: cookpad.com

Κεφτεδάκια με πατάτες στη λαδόκολλα σκέτη κόλαση!

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες στη λαδόκολλα. Ο κιμάς μοσχαρίσιος ως επί το πλείστον, αλλά και ανάμεικτος με χοιρινό κιμά ή και πρόβειο μεταμορφώνεται και μαζί και με άλλα συστατικά και μπαχαρικά μας δίνει αξιοζήλευτα πιάτα. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου σαν τηγανητά.

Υλικά

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 400 γρ, κιμά χοιρινό
  • 5-6 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά οξύμελο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 6-7 μικρά ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • μια πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
  • 1- 2 αυγά
  • 100 γρ, ρεγγάτο τριμμένο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί (ένα κρασί καλής ποιότητας… εγώ χρησιμοποιώ μοσχοφίλερο)
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τους δυο κιμάδες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το οξύμελο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι ,το σκόρδο, την πιπεριά, τα ντοματίνια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες

Μετά από μισή ώρα

  • Στη συνέχεια βγάζουμε το μπολ με το μείγμα των δύο κιμάδων από το ψυγείο.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τις φέτες το μπαγιάτικο ψωμί και ρίχνουμε πάνω τους το κρασί.
  • Τις στύβουμε πολύ καλά και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τους κιμάδες.
  • Ρίχνουμε και το κρασί που έμεινε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγγάτο, το μπέικον τα αυγά ,τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα
  • Καθαρίζουμε 3- 4 μέτριες πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα ανάμεσα από τους κεφτέδες.
  • Στην άκρη της λαμαρίνας βάζουμε και 2 -3 πιπεριές κέρατο.
  • Ψήνουμε στους 220ο αέρα και γκρίλ για 45 λεπτά περίπου.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share