Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Παραδοσιακό ρυζόγαλο της γιαγιάς

Πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή!

18 Ιανουαρίου 2021 08:47
Παραδοσιακό ρυζόγαλο της γιαγιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια απολαυστική, παραδοσιακή και παράλληλα εύκολη συνταγή. Φτιάξτε ρυζόγαλο με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για το απόλυτο γλυκό. Ωστόσο, αν δε σας αρέσει ιδιαίτερα, δείτε εδώ συνταγή για σοκολατόπιτα.

Ρυζόγαλο - Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 5-7 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε
  • 2 κανελόξυλα
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ νισεστέ
  • λίγο κρύο νερό (μισό ποτήρι)
  • 1-2 κούπες ρύζι (ότι έχουμε)
  • λίγο κρέμα γάλακτος

συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το ρύζι με λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει (να μην παραβράσει όμως, λίγο al dente είναι καλύτερα). Το αφαιρούμε, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα κανελόξυλα και τα βάζουμε στην φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λίγο κρύο νερό και διαλύουμε εκεί τα 50γρ νισεστέ ανακατεύοντας με τα δάχτυλά μας μέχρι να διαλυθεί τελείως και το προσθέτουμε στο γάλα την στιγμή που θα αρχίσει να βράσει ανακατεύοντας γρήγορα με ένα σύρμα χειρός.
  • Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα δούμε ότι αρχίζει να πήζει. Προσθέτουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά!
  • Το αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα σε μια άκρη να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα μέχρι να κρυώσει (αν πιάσει λίγο κρούστα με το ανακάτεμα θα διαλυθεί).
  • Όταν θα είναι πλέον σε θερμοκρασία δωματίου, θα έχει πήξει λίγο περισσότερο από πριν, προσθέτουμε λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος να γίνει πιο αραιό το μείγμα μας ανακατεύοντας με το σύρμα.
  • Αφαιρούμε τα κανελόξυλα και το ρίχνουμε στα μπολάκια/ ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν κρυώσουν είναι έτοιμα να τα απολαύσετε! Αν και έχουν ήδη την γεύση της κανέλας εγώ προσθέτω από πάνω κι άλλη... Για να γίνει σοκολατένιο προσθέτουμε 2-3κ.σ κακάο στο κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και μετά το βάζουμε στη φωτιά.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share