Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021

Κόβει μια ζύμη σε ορθογώνια κομμάτια και φτιάχνει κάτι λαχταριστό!

Θα ξετρελαθείτε

17 Ιανουαρίου 2021 12:37
Κόβει μια ζύμη σε ορθογώνια κομμάτια και φτιάχνει κάτι λαχταριστό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μηλόπιτα: Ποιο γλυκό είναι εύκολο, κλασικό και αγαπημένο; Η λαχταριστή μηλόπιτα! Αν έχετε περιορισμένο χρόνο και δεν μπορείτε να ετοιμάσετε την κλασσική συνταγή, δοκιμάστε αυτή την εκδοχή. Είναι μια σύγχρονη εκδοχή της κλασικής μηλόπιτας, είναι οι μηλοπατάτες!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο φύλλα σφολιάτας, μαρμελάδα μήλο ή σαλτσα μήλου ή την κλασσική γέμιση της μηλόπιτας. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια μηλόπιτα κέικ με μπανάνα από φαγόπυρο και βρώμη.

Μηλοπατάτες συνταγή

Μηλόπιτα: Εκτέλεση

  • Στρώνετε το ένα φύλλο,
  • το αλείφετε με την γέμιση και
  • το σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο.
  • στην συνέχεια με τον κόφτη της πίτσας, τεμαχίζετε την πίτα σας σε κομμάτια, σαν τις τηγανιτές πατάτες. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να γίνει αυτό, οπότε αν είναι χοντρές ή λεπτές είναι εντελώς θέμα γούστου.
  • ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα,
  • έτσι ώστε να μην κολλήσουν και τοποθετείστε μέσα τα κομμάτια,
  • ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο και
  • πασπαλίστε της μηλοπατάτες σας,
  • ψήστε για 15 έως 20 λεπτά.

Μπορεί να μην φαίνεται σαν μηλόπιτα, αλλά αυτές οι ύπουλες μικρές πατάτες μυρίζουν και έχουν την ίδια ακριβώς γεύση με το αγαπημένο μας κλασσικό γλυκό.

Πηγή: daddy-cool.gr

Μηλόπιτα της γιαγιάς - Λαχταριστό και εύκολο γλυκό

Αυτήν την συνταγή την έκανε η γιαγιά μου και την λάτρευαν όλοι. Είναι για όλες τις ώρες, για πρωινό, για απογευματινό, για βραδινό, για κάτι στα γρήγορα... Μου την έμαθε και εμένα και είπα να σας πω την συνταγή, για να την λατρέψετε και εσείς! Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr για άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μηλόπιτα με τριφτή ζύμη.

Για τα μήλα

  • 1 βιτάμ (και λίγο λιγότερο)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1,5 κ.σ κανέλα
  • 6-7 μήλα

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 5 φλιτζανάκια καφέ ζάχαρη
  • 5 φλιτζανάκια καφέ αλεύρι
  • 1 μπέικιν

συνταγές για μηλόπιτα

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε το βιτάμ (το βούτυρο) σε ένα ταψί νούμερο 30. Ρίχνουμε από πάνω την μία κούπα ζάχαρη και την κανέλα. Βάζουμε στον φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180 πάνω κάτω.
  • Αφού λιώσει η ζάχαρη βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε τα μήλα σε ροδέλες.
  • Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια (μαρέγκα) με την ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε τους κρόκους.
  • Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
  • Ανακατεύουμε καλά!
  • Τώρα ρίχνουμε το μείγμα παντεσπάνι στα μήλα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μία ώρα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share