Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

H μπιφτεκόπιτσα δεν είναι όνειρο... είναι θαύμα!

Με λίγη πίστη στις μαγειρικές σας ικανότητες όλα γίνονται!

17 Ιανουαρίου 2021 10:03
H μπιφτεκόπιτσα δεν είναι όνειρο... είναι θαύμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πίτσα: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή και πρωτότυπη συνταγή για πίτσα με μπιφτέκια που θα σας τρέχουν τα σάλια. Η συνταγή είναι πολύ βολική γιατί σηκώνει πολλές πρωτοβουλίες όσον αφορά τα υλικά (το υποχρεωτικό είναι μόνο ο κιμάς). Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για πίτσα με σπιτική ζύμη και φιλαδέλφεια.

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με λίγο χοιρινό)
  • 2 αυγά
  • Λίγο τρίμμα φρυγανιάς
  • Μυρωδικά που σου αρέσουν (σκόνη κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι ή ότι θες από αυτά)
  • Αλάτι-πιπέρι

Για από πάνω

  • Σάλτσα πίτσας ή κάνεις δική σου
  • 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα ή κάποιο τυρί που λιώνει
  • Λαχανικά σε στικς (πιπεριές, κρεμμύδι, μανιτάρια ή άλλα)
  • Γενικά κάνεις τον κιμά με υλικά που είναι του γούστου σου, όπως όταν κάνεις μπιφτέκια.

Συνταγή για μπιφτεκόπιτσα

Πίτσα: Εκτέλεση

  • Μπορείς να ακολουθήσεις δύο τρόπους παρασκευής. Ή θα προψήσεις τον κιμά και μετά θα βάλεις τα υλικά επικάλυψης από πάνω μισομαγειρεμένα ή θα τα βάλεις όλα τα υλικά μαζί από την αρχή.
  • Αφού ζυμώσεις τον κιμά όπως για τα μπιφτέκια, παίρνεις ένα ταψάκι της πίτσας ή ένα πυρίμαχο χαμηλό σκεύος διαμέτρου περίπου 30 εκατ. ή πάνω σε χαρτί φ. στο ταψί του φούρνου και απλώνεις τον κιμά σαν να είναι ζυμάρι πίτσας.
  • Στην περίπτωση που θα προψήσεις τον κιμά (10-12 λεπτά), την ώρα που ψήνεται περνάς τα λαχανικά από ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι(1 κ.σ.) για να μαραθούν λιγάκι. Βγάζεις τη βάση πίτσας-μπιφτέκι από το φούρνο στραγγίζεις ότι λίπος έχει βγάλει, απλώνεις τη σάλτσα επάνω, μετά την τριμμένη μοτσαρέλα και από πάνω τα μισοσωταρισμένα λαχανικά. Ψήνεις για άλλα 8-10 λεπτά, ανάλογα με το πώς την θέλεις και έτοιμος.
  • Αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά μια κι έξω, αφού απλώσεις τον κιμά στρώνεις τα υλικά από πάνω με τη ίδια σειρά, με τα λαχανικά ωμά, και ψήνεις για 20-25 λεπτά ή μέχρι να σου είναι αρκετό. Καλό είναι στον ενδιάμεσο χρόνο αν μπορείς να στραγγίξεις λίγο το σκεύος.
  • Όταν ξεφουρνίσεις την μπιφτεκοπίτσα, την αφήνεις 5-10 λεπτά να ισορροπήσει και να σταθεί. Από πάνω του πάει πολύ να την ραντίσεις με μια bbq sauce ή αν σ’ αρέσουν τα καυτερά, μερικές σταγόνες tabasco ή και τα δύο!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share