Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δεν υπάρχει περίπτωση να αντισταθούν τα παιδιά σας σε αυτή τη «μαγική» τυρόπιτα σουφλέ

Πεντανόστιμη συνταγή

16 Ιανουαρίου 2021 07:18
Δεν υπάρχει περίπτωση να αντισταθούν τα παιδιά σας σε αυτή τη «μαγική» τυρόπιτα σουφλέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τυρόπιτα είναι ένα αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων, με τα παιδιά σας σίγουρα να μην υπάρχει περίπτωση να αντισταθούν σε μια υπέροχη συνταγή, που σας προτείνουμε για μοναδική τυρόπιτα σουφλέ.

Πρόκειται για μια συνταγή αφράτη και μυρωδάτη, εύκολη χωρίς κόπο. Ευκαιρία αν περιμένετε κάποιον στο σπίτι σήμερα, ώστε να μην καταφύγετε στο φαγητό «απ έξω». Αν, όμως, προτιμάτε μια γλυκιά συνταγή, μπορείτε να δοκιμάσετε το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά.

τυρόπιτα σουφλέ

Υλικά

  • 500γρ φύλλο κρούστας
  • 750 γραμμάρια φέτα, τριμμένη στην οποία έχουμε βάλει:
  • πιπέρι
  • μισό φλιτζάνι γάλα
  • ένα φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
  • έξι μεγάλα αυγά
  • ένα μπουκαλάκι σόδα (500ml)

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε ένα ταψί που το μέγεθος του να είναι όσο το μέγεθος του φύλλου της κρούστας.
  • Απλώνουμε φύλλο τυρί εναλλάξ (το τυρί διάσπαρτο )και πάνω-πάνω στρώνουμε δύο φύλλα.
  • Την κόβουμε προσεκτικά. Ζεσταίνουμε πολύ καλά το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το γάλα τα αυγά και τη σόδα. Περιχύνουμε το μίγμα στην πίτα για να πάει παντού.
  • Αφήνουμε ένα τέταρτο να σταθεί για να ποτίσει μέχρι μέσα. Τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 170 για ώρα περίπου.
  • Οι θερμοκρασίες και η διάρκεια ψησίματος πάντα εξαρτώνται και από τη δύναμη του φούρνου.

Τυρόπιτα τραγανή με γέμιση... που θα σας «κουφάνει»

Ψάχνετε για μια συνταγή εύκολη και γευστική, η οποία θα σας γεμίζει ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα εύκολη και τραγανή, με μια γέμιση… που θα σας ξετρελάνει και θα σας κάνει να θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια.

Πρόκειται για μία σπιτική τυρόπιτα… με επαγγελματική γέμιση. Φτιάξτε την και θα μας… θυμηθείτε.

Τυρόπιτα τραγανή με γέμιση

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κρόκο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 400 γρ. τυρί φέτα
  • 650 γρ. φύλλο για πίτες
  • 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 330 ml σόδα
  • 36 εκ. ταψάκι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι το αλάτι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Συνεχίζουμε και μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1 κρόκο, λίγο μοσχοκάρυδο, βούτυρο, τριμμένη γραβιέρα και το τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την γέμιση στην άκρη.
  • Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες και τα ανοίγουμε.
  • Συνεχίζουμε και σε ένα ταψί 36 εκ. Βάζουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 5 φύλλα πασπαλίζοντας τα όλα με λιωμένο βούτυρο.
  • Μόλις συμπληρώσουμε 6 φύλλα ρίχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια Μαρίζ.
  • Καλύπτουμε με ακόμη 6 φύλλα και πασπαλίζουμε στο καθένα λιωμένο βούτυρο.
  • Αφού τελειώσουμε με τα φύλλα κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε από πάνω 1 κουτάκι σόδα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 180 c.
  • Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την κόβουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share