Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021

Τυρόπιτα τραγανή με γέμιση... που θα σας «κουφάνει»

Θα σας ξετρελάνει

15 Ιανουαρίου 2021 08:01
Τυρόπιτα τραγανή με γέμιση... που θα σας «κουφάνει»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε για μια συνταγή εύκολη και γευστική, η οποία θα σας γεμίζει ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα εύκολη και τραγανή, με μια γέμιση… που θα σας ξετρελάνει και θα σας κάνει να θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια.

Πρόκειται για μία σπιτική τυρόπιτα… με επαγγελματική γέμιση. Φτιάξτε την και θα μας… θυμηθείτε. Παράλληλα, αν προτιμάτε να δημιουργήσετε κάποια γλυκιά συνταγή, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα εξαιρετικό κέικ με nutella και άλλα τέσσερα υλικά, το οποίο μπορεί να είναι έτοιμο μέσα σε μόλις μισή ώρα.

Τυρόπιτα τραγανή με γέμιση

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κρόκο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 400 γρ. τυρί φέτα
  • 650 γρ. φύλλο για πίτες
  • 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 330 ml σόδα
  • 36 εκ. ταψάκι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι το αλάτι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Συνεχίζουμε και μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1 κρόκο, λίγο μοσχοκάρυδο, βούτυρο, τριμμένη γραβιέρα και το τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την γέμιση στην άκρη.
  • Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες και τα ανοίγουμε.
  • Συνεχίζουμε και σε ένα ταψί 36 εκ. Βάζουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 5 φύλλα πασπαλίζοντας τα όλα με λιωμένο βούτυρο.
  • Μόλις συμπληρώσουμε 6 φύλλα ρίχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια Μαρίζ.
  • Καλύπτουμε με ακόμη 6 φύλλα και πασπαλίζουμε στο καθένα λιωμένο βούτυρο.
  • Αφού τελειώσουμε με τα φύλλα κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε από πάνω 1 κουτάκι σόδα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 180 c.
  • Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την κόβουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share