Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Ένα γλυκάκι που θα λατρέψετε γιατί γίνεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ εύκολο

Θα ξετρελαθείτε!

13 Ιανουαρίου 2021 09:59
Ένα γλυκάκι που θα λατρέψετε γιατί γίνεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ εύκολο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για πανεύκολο γλυκό σαν... ραφαέλο ( με μπισκότα και ινδοκάρυδο ) που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για ποντιακό γλυκό σαν... μελομακάρονο.

Υλικά:

  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 1 φυτική κρέμα γάλακτος
  • 3 τεμάχια κρέμα στιγμής
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γρ. ινδοκάρυδο

Α! και δεν χρειάζεται ψήσιμο…
(συνταγή by Betty!!!)

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος με το μίξερ να γίνει σαντιγύ.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τις κρέμες στιγμής με το φρέσκο γάλα και στη συνέχεια (χωριστά) το ζαχαρούχο γάλα.
  • Ενώνουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά μας. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε.Ρίχνουμε ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο τη βάση ενός μεγάλου τάπερ, ρίχνουμε το μείγμα με τα μπισκότα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο..
  • Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

Γλυκό με ινδική καρύδα που θα λατρέψετε

Πηγή: daddy-cool.gr

Αν θέλετε γλυκό στα γρήγορα φτιάξτε αυτό!

Εύκολη μους σοκολάτας: Αν θέλετε γλυκό στα γρήγορα φτιάξτε αυτό! Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά και κόστος λιγότερο από 5 ευρώ.

Υλικά:

  • 200 γρ. κουβερτούρα Nestle dessert
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη από το ψυγείο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα:

  • φρούτα της αρεσκείας μας
  • φύλλα δυόσμου
  • ζάχαρη άχνη

Γλυκό μους σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Δημιουργούμε μπεν μαρί βάζοντας ένα μπολ σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά.
  2. Κόβουμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ.
  3. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ σχεδόν μέχρι να λιώσει αλλά όχι να καεί.
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. (Δεν τη χτυπάμε πολύ ώρα για να μην κόψει. Όταν έχει πάρει την υφή γιαουρτιού τότε είναι έτοιμη.)
  6. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε γρήγορα, αλλά με απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε μικρά μπολάκια.
  8. Σερβίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
  9. Διατηρείται στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για 3 μέρες.

Tip Για να γίνει η σαντιγί θα πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι παγωμένη από το ψυγείο!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share