Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πώς να φτιάξετε κρέπες εύκολα και γρήγορα

Έτοιμες στο τσακ-μπαμ!

12 Ιανουαρίου 2021 14:12
Πώς να φτιάξετε κρέπες εύκολα και γρήγορα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλμυρές με τυριά, αλλαντικά, λαχανικά και κρέας ή γλυκές με φρούτα, σοκολάτα και καραμέλα, οι κρέπες αποτελούν λατρεμένο σνακ, αλλά και κυρίως γεύμα. Και τι καλύτερο από το να τις ετοιμάζετε στο σπίτι, με φρέσκα και ποιοτικά υλικά και χωρίς κανένα κόστος;

Πριν βιαστείτε να παραπονεθείτε ότι δεν έχετε το ειδικό μηχάνημα, δείτε πώς μπορείτε να φτιάχνετε κρέπες στο τηγάνι! Πρόκειται για μια συνταγή που είναι εύκολη και γρήγορη!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 2 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

συνταγή για κρέπες

Εκτέλεση:

  • Χτυπάτε καλά τα αβγά, προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζετε.
  • Αφήνετε για λίγο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και βγάζετε την κρέπα από το τηγάνι. Μπορείτε να τη γεμίσετε με ό,τι θέλετε και ή να τη φάτε έτσι ή να τη βάλετε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.

Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε τις κρέπες και να τις βάλετε στην κατάψυξη, ώστε να έχετε έτοιμες για όποτε θελήσετε να τις γεμίσετε. Κάντε μια στοίβα από όσες κρέπες νομίζετε πως θα σας χρειαστούν κάθε φορά και τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (προσέξτε να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες). Ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χωρίσετε.

Κρέπες - Νηστίσιμη ζύμη

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2-2 1/2 φλιτζάνια νερό (δύο με δυόμισι)
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 6 κ.σ. σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

  • Aνακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια. Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός.
  • Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας.
  • Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  • Τέλος, μπορείτε να τις γεμίσετε με μαρμελάδα ή με νηστίσιμη μερέντα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share