Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Εκπληκτικά τηγανόψωμα με τέσσερα υλικά

Για όλες τις ώρες της ημέρας!

12 Ιανουαρίου 2021 11:50
Εκπληκτικά τηγανόψωμα με τέσσερα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τηγανοψωμάκια με τυρί ή με ελιές και 4 υλικά ακόμα! Φανταστική συνταγή για ένα λαχταριστό πρωινό, ή για το βράδυ όταν θέλετε να φάτε κάτι στα γρήγορα. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι ακόμα πιο απλό, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε τη δική σας πίτσα με ψωμάκια του τοστ.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 1/2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 1/2 κουτ.γλ. αλάτι ψιλό
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί.
  • Βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη λαδώνω καλά κι από πάνω, τη σκεπάζω και την αφήνω να φουσκώσει.
  • Κόβω μπαλάκια ζύμης με λαδωμένα χέρια και γεμίζω με τυράκι τριμμένο και ελιές.
  • Κλείνω σε πουγκάκι, τα πατάω να πλατύνουν και τα τηγανίζω.

Γίνονται αφράτα και δε ρουφάνε αρκετό λάδι!

Τηγανόψωμο… παραδοσιακά απλό! Μια απόλαυση μπουκιά και συγχώριο!

To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με μια νέα συνταγή! Μετά τις τυρόπιτες σήμερα σας έχουμε τυγανόψωμο!

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

Όπως και να το πει κανείς…τηγανόψωμο, τυρόψωμο ή τυροπιτάρι…το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το «ταπεινό» ψωμο-τύρι εν τη ενώσει του!

Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 ½ κούπα χλιαρό νερό
  • Αλάτι ½ κιλό φέτα σε τρίμματα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα πρώτα 6 υλικά, ώσπου να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, στο μέγεθος που επιθυμούμε και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη το φυλλαράκι μας. Όχι όμως πολύ λεπτό, για να μην ξεχειλίσει το τυράκι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.
  • Πασπαλίζουμε με φέτα, φέρνουμε τις άκρες του στο κέντρο και ξαναπερνάμε με τον πλάστη μια φορά, ώστε να ισιώσει η επιφάνειά του.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα λεπτά έως ότου ροδίσουν και οι δυο πλευρές.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share