Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αν θέλετε γλυκό στα γρήγορα φτιάξτε αυτό!

Εύκολη μους σοκολάτας!

10 Ιανουαρίου 2021 15:12
Αν θέλετε γλυκό στα γρήγορα φτιάξτε αυτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εύκολη μους σοκολάτας: Αν θέλετε γλυκό στα γρήγορα φτιάξτε αυτό! Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά και κόστος λιγότερο από 5 ευρώ.

Υλικά:

  • 200 γρ. κουβερτούρα Nestle dessert
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη από το ψυγείο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα:

  • φρούτα της αρεσκείας μας
  • φύλλα δυόσμου
  • ζάχαρη άχνη

Γλυκό μους σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Δημιουργούμε μπεν μαρί βάζοντας ένα μπολ σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά.
  2. Κόβουμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ.
  3. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ σχεδόν μέχρι να λιώσει αλλά όχι να καεί.
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. (Δεν τη χτυπάμε πολύ ώρα για να μην κόψει. Όταν έχει πάρει την υφή γιαουρτιού τότε είναι έτοιμη.)
  6. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε γρήγορα, αλλά με απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε μικρά μπολάκια.
  8. Σερβίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
  9. Διατηρείται στο ψυγείο, σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη, για 3 μέρες.

Tip Για να γίνει η σαντιγί θα πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι παγωμένη από το ψυγείο!

Παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα - Μόλις με 4 υλικά

Παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα: Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της με μόλις 4 υλικά.

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε να φτιάξετε δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ που σίγουρα θα γλύφετε τα δάχτυλά σας μικροί και μεγάλοι.

Υλικά:

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. σοκολάτα Crunchie της Cadbury, κομμένη σε μικρά κομματάκια*

Παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα

Εκτέλεση:

  1. Στρώνετε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά.
  2. Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί.
  4. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
  6. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.
  7. Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Αντί για σοκολάτα Crunchie της Cadbury, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share