Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Τηγανίτες Σάμου: Ιδανικό κολατσιό για παιδιά

Λαχταριστή και εύκολη συνταγή

10 Ιανουαρίου 2021 13:36
Τηγανίτες Σάμου: Ιδανικό κολατσιό για παιδιά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τηγανίτες Σάμου: Μπορείς να τις φας γλυκές η αλμυρές και αρέσουν πολύ στα παιδιά! Επίσης εκτός από αυτή την συνταγή το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια πανεύκολη συνταγή και εξίσου νόστιμη για κέικ σοκολάτας με 3 υλικά και χωρίς ψήσιμο.

Υλικά:

  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραμμ.)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ.αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • χλιαρό γάλα όσο πάρει να γίνει μια πολύ μαλάκια ζύμη που να ψιλοκολλάει στα δάχτυλα
  • 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο για το ζύμωμα στο τέλος για να μην κολλάει η ζύμη
  • τυράκι ή μέλι για από πάνω

Τηγανίτες Σάμου

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να πετύχουμε μια πολύ αφράτη ζύμη που να ψιλοκολλάει στα δάχτυλα. Για να μην κολλάει αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο.
  2. Η ζύμη μας πρέπει να είναι λίγο πιο μαλακιά από του ψωμιού. Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
  3. Πλάθουμε μπαλίτσες απ' το ζυμάρι και ανοίγουμε με τον πλάστη μας πιτούλες, τις αραδιάζουμε σε καθαρή πετσέτα και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντας τες με πιρούνι γύρω γύρω για να μην αρπάξουν μέχρι να ροδίσουν (να μην ξεροψηθούν) και να φουσκώσουν.
  4. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τις σερβίρουμε ζεστές με τυράκι ή μέλι.

Πανεύκολες τηγανίτες μπανάνας με 3 μόνο υλικά

Τηγανίτες: Μια συνταγή για υπέροχες, πολύ εύκολες και πολύ γρήγορες τηγανίτες μπανάνας με 3 μόνο υλικά, έτοιμες σε 15 λεπτά στο πιάτο σας για να τις απολαύσετε.

Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού με μόνο 4 υλικά.

Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι

Εκτέλεση

  • Λιώνετε τις μπανάνες στο μπλέντερ. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν προσθέτοντας σταδιακά και το αλεύρι μέχρι να έχετε έναν ομοιόμορφο χυλό.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μετρίου μεγέθους ζεσταίνετε ένα κ.γ. βιτάμ. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε λίγο από το χυλό, περιστρέφετε το τηγάνι να “απλωθεί” ο χυλός και σιγοψήνετε για 3-4′ . Μόλις δημιουργηθούν “τρυπούλες” στην επιφάνεια τις γυρνάτε από την άλλη πλευρά και ψήνετε για άλλα 2′.
  • Σερβίρετε τις τηγανιτες και τις απολαμβάνετε με ζεστό μέλι & καρύδια, ή σιρόπι σοκολάτας ή μπανάνας, με ζάχαρη άχνη κανέλα και κομμάτια φρέσκιας μπανάνας.

Τηγανίτες με μπανάνα

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share