Ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα μπορέσει να ικανοποιήσει μια ενδεχόμενη… λιγούρα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τραγανή φουσκωτήτυρόπιτα, η οποία περιλαμβάνει φέτα και γιαούρτι.
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το μπέικιν ενώ χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι.
Επίσης, τρίβουμε μέσα το τυρί.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα ενώ ενδιάμεσα σε κάθε στρώση ραντίζουμε με την γέμιση.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ένα κουτάλι όλο το βούτυρο πάνω από την πίτα και ταρακουνάμε το ταψί να πάει παντού.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και το γάλα. – Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 με 40 λεπτά.
Τυρόπιτα... στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά θέλετε - Το μυστικό είναι στο φύλλο
Ψάχνετε για μια συνταγή, η οποία θα σας ικανοποιήσει κάποια πιθανή… λιγούρα πριν από το γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα, που ετοιμάζεται… στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά επιθυμείτε, με το μυστικό της να βρίσκεται στο φύλλο.
Υλικά
500 γρ. τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
250 γρ. γάλα
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
3 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε σε αυτό το μείγμα.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η τυρόπιτα.