Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Κόβει τα λουκάνικα έτσι και τα ρίχνει στη σχάρα - Όταν δείτε το αποτέλεσμα δεν θα τα ξανά ψήσετε με άλλο τρόπο (video)

Πως πρέπει να γίνεται

4 Ιανουαρίου 2021 10:03
Κόβει τα λουκάνικα έτσι και τα ρίχνει στη σχάρα - Όταν δείτε το αποτέλεσμα δεν θα τα ξανά ψήσετε με άλλο τρόπο (video)
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Λουκάνικα: Όλοι θέλουμε το φαγητό μας να γίνετε ακόμη καλύτερο για αυτό και αναζητούμε τρόπους για να το μαγειρεύουμε καλύτερα και να γίνεται καλύτερη η απόλαυση του, ένα από αυτά τα φαγητά είναι τα λουκάνικα και το ψήσιμο τους στη σχάρα. Επίσης δείτε γιατί ορισμένοι τυλίγουν γύρω από τα λουκάνικα τα μακαρόνια και θα το κάνετε και εσείς.

Συγκεκριμένα από όλα τα φαγητά που μπορούν να μαγειρευτούν σε μία σχάρα το καλοκαίρι, το πιο βασικό είναι το λουκάνικο. Αντιθέτως με τις μπριζόλες, τα ψάρια ή τα λαχανικά, είναι πολύ πιο εύκολα στο μαγείρεμα και είναι σχεδόν αδύνατο να αποτύχετε.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χάσετε την αίσθηση του χρόνου και να τα κάψετε. Φαίνεται όμως πως υπάρχει ένας τρόπος για να τα ψήνετε ακόμα καλύτερα και δεν χρειάζεται να είστε και ειδικός στο ψήσιμο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε; Να τα κόψετε σε σπειροειδές σχήμα.

Δείτε πως να κόψετε σωστά τα λουκάνικα σας και να τα ψήσετε στη σχάρα.

Λουκάνικα: Πώς να το κόψετε σε σπειροειδές σχήμα

Μπορεί να νομίζετε πως χρειάζεται πολύ εμπειρία, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ξύλινο σουβλάκι για κάθε λουκάνικο και ένα μαχαίρι.

Αρχικά περάστε ένα σουβλάκι από την μέση κάθε λουκάνικου. Αν δεν σας βγει καλά, μην αγχώνεστε, απλά βγάλτε το λίγο και αρχίστε ξανά. Κρατήστε το μαχαίρι σας υπό γωνία. Ξεκινήστε να κόβετε το λουκάνικο μέχρι να φτάσετε στο σουβλάκι. Ταυτόχρονα, να στρίβετε το λουκάνικο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία σπείρα γύρω του. Βγάλτε το σουβλάκι και ψήστε το όπως συνήθως!

Είναι πολύ πιο απλό από ότι ακούγεται. Μόλις δείτε την επίδειξη στο βίντεο, θα το καταλάβετε αμέσως! Γιατί είναι καλύτερο να τα κόβετε έτσι μαγειρεύονται πιο γρήγορα. Μαγειρεύονται ομοιόμορφα. Η επιφάνεια είναι μεγαλύτερη και έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο τραγανό. Χωράνε καλύτερα σε ένα ψωμάκι. Τα κοψίματα είναι ιδανικά για να κρατάνε όλες τις γεύσεις που βάζετε από πάνω.

Ακόμα δεν πειστήκατε;

Δείτε στο video πώς να κόψετε ένα λουκάνικο με αυτόν τον τρόπο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share